Vittinge IK var med på Lärkan. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Lyckad cup i värmen på Lärkan – ”Vi fick mycket beröm”

Det blev en lyckad Påskcup på Lärkan på måndagen. Men inte bara för det vackra vädret – de 15 lagen födda 2011 såg ut att trivas med både spel och solskenet.
– Vi fick beröm från flera ledare i de andra lagen för arrangemanget, berättar Peter Lund i arrangörslaget.

 

Första riktiga vårvärmen, eller vi ska nog kalla den sommarvärmen, anlände – då passade Sala FF:s pojkar födda 2011 på att arrangera Påskcupen på tre planer på Lärkans sportfält.
Totalt 15 lag kom till spel uppdelade i tre grupper och där alla lag fick spela fyra matcher vardera.
Och det blev en lyckad dag med massor av fotboll.
När fick ni idén om att arrangera en cup?
– Idén att arrangera en cup har funnits i ledargruppen länge. Men det är väl framför allt ledarna Tobbe Malmgren och Frida Haavisto som varit drivande i att vi skulle arrangera en cup, berättar Peter Lund, ledare i Sala FF.

Att arrangera en cup kräver en del arbete, men det ger också en liten avkastning till arrangören.
Vad har ni för planer med pengarna?
– Vi har åkt på flera cuper i Västerås, Stockholm och Uppsala. Vi tyckte att om andra kan så kan väl även vi arrangera en cup. Vi tyckte det skulle vara kul att lag från Södermanland, Uppsala län och Stockholm skulle få möjligheten att komma till Lärkan för cup. Sedan ger anmälningsavgift och kiosk en hel del intäkter. Det stora målet är att spara pengar till Gothia Cup, som vi vill åka på när killarna blir lite äldre, berättar Lund.
Sala FF:s P11-lag består för övrigt i dag av ett 40-tal spelare?

Att det blev en bra cup visar all beröm som SFF fick efteråt. Något som givetvis glädjer Peter Lund,
– Ja, vi fick beröm från flera ledare i de andra lagen för arrangemanget. Någon uttryckte att det var ”den bästa, mest välorganiserade och roligaste cupen vi har spelat”. När det blir så lyckat vill man förstås göra det igen. Kanske vill fler lag i Sala FF hänga på så att det blir en Julcupnoch en Påskcup i föreningens regi.

Men enligt Lund bygger det förstås på att respektive lag är beredda att göra en ordentlig arbetsinsats.
– Vi har kontaktat över 100 lag och lagt mycket tid på planering, inköp, bemanning och så vidare. Allt går om många hjälps åt. Utan alla ledare och fantastiska föräldrar i P11-laget är det omöjligt att genomföra en dag som denna.

Fick ni tag i några sponsorer och samarbetspartner till cupen?
– Vi vill inte och ska inte konkurrera med huvudföreningen beträffande sponsorer. Därför har vi inte aktivt sökt sponsorer utanför ledar- och föräldragruppen. Men vi har några föräldrar som via sina företag alltid ställer upp. Särskilt bör nämnas Dekalbolaget som alltid är med och stöttar med både tid och material, så även Linneas Skafferi. Den här gången hade även Ahlsell sponsrat med tröjor till alla killar i Sala FF, säger Peter Lund och avslutar med dessa fina ord:

– En dag som denna är fotboll som bäst. 200 glada barn på ett soligt Lärkan. Så mycket, skratt, skoj och glädje. Inget fult spel, maskningar och sura miner. Och utöver alla superduktiga fotbollskillar så var dagens stora behållning den nyinköpta sockervadds-maskinen som mästerligt hanterades av Andreas ”Alla heter Glenn” Karlsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning