Heby AIF. Foto: privat


2 år sedan

Seriestart: Heby AIF:s andralag är tillbaka i sjuan – ”Resultatet sekundärt”

I fjol gjorde Heby AIF:s comeback i division 8 och det blev lyckat. Det betyder att det i år blir spel i division 7 för det unga laget.
– Försäsongen har varit helt okej, unga killar som vill spela utvecklas, säger Egon Lind, ledare och tränare i för laget.

 

Heby AIF:s andralag har en lite brokig historia.
Klubben hade ett ”B-lag” som 2010-11 som hette Heby AIF FF och som säsongen 2010 vann division 7.
Totalt blev det fyra säsonger innan andralaget lades ned.
Säsongen 2018 var andralaget tillbaka och slutade då tvåa i den norra division 8-serien och klev upp ett pinnhål.
Laget vann 2019 division 7, men inför 2020 var laget nedlagt.
Ifjol gjorde laget comeback och blev tvåa i division 8 och tog steget upp.

Seriepremiären närmar sig, känner ni er redo?
– De vet man egentligen aldrig, men lika bra att sätta igång. Det känns bra. Kul med matcher igen, säger Egon Lind, en av flera ledare i laget.

Hur många träningsmatcher har ni spelat och hur tycker du det har gått?
– Det har blivit Upplandscupen som uppladdning och känslan är att det har gått bra. Tittar vi bara på resultat i cupen ser det lite dystert ut, men min uppfattning är att vi alltid varit med och påverkat matcherna och många gånger gjort det svårt för motståndaren.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Att våga göra det vi tror på, att spela vår fotboll på vårt sätt med de spelare som vi har och den grupp som vi skapat. Vi ska göra det vi tror kommer kunna passa ett ungt lag i division 7 och vilja vara med och påverka matcher.

Hur har försäsongen varit?
– Försäsongen har varit helt okej, unga killar som vill spela utvecklas och så länge vi har den kulturen och det sättet att arbeta upplever jag att vi redan där har mycket vunnet. Det finns också många spelare som både tränar och spelar med föreningens representationslag som kommer att användas i våra matcher.

Vilka blir nyckelspelare?
– Alla spelare är nyckelspelare men i olika situationer och i olika matcher. Därför tror jag inte på att peka ut enskilda individer. Det är vi tillsammans som ska göra att det bär frukt i slutändan. Däremot kommer Richards Bertilssons och David Namerius rutin att bli svår att bortse.

Är det någon spelare som tagit stora kliv under försäsongen?
– Vågar säga att nästan alla spelare har höjt sig på ett eller annat sätt om jag jämför med den gångna säsongen, säger Egon Lind.

Heby AIF.
Serie: Division 7 västra Uppland.
Tränare: Egon Lind, Thomas Fange, David Namerius och Richard Bertilsson.
Placering i fjol: Tvåa i division 8.
Nyförvärv/spelarförluster: Heby AIF är en förening med många spelare i flera lag. Vissa spelare kommer att dubblera, så om någon spelare har försvunnit så återfinns han vanligen i en annan division men i fortfarande i föreningen. Vilket känns kul att kunna ge möjligheten för spelarna att få spela på olika nivåer och att ge speltid till så många som möjligt.
Målsättning: Ha kul och vilja träna. Målet med laget är att ge speltid och en utvecklande miljö för så många som möjligt att kunna ta del av. Resultatet för ”B-laget” är sekundärt, men missförstå mig inte med att vi inte går in i en match med någonting annat än att göra allt för att få matchen dit vi vill.
Seriefavorit: Måste säga Fjärdhundra SK, vi spelade enbart hemma mot dem förra året. De bästa laget vi mötte i division 8. Får se om det blir något liknande i år igen.
Premiär: Bälinge IF:s tredjelag på bortaplan i morgon, lördag, klockan 16.00.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning