Division 3 södra Norrland.


5 månader sedan

Södra Norrlandstrean omgång 3 – Västerfärnebo AIK utan poängtapp

Tredje omgången är spelad i division 3 södra Norrland. Det är dock en haltande tabell efter de uppskjutna matcherna från premiäromgången. Rengsjö SK har inte mäktat med att göra något mål framåt ännu efter tre matcher. Västerfärnebo AIK håller nollan bakåt efter sina två spelade matcher.

 

Det är en haltande tabell som kommer att halta ända in i juni på grund av matcher som blev inställda i premiäromgången. Tre klubbar i topp och en av de som inte tappat någon poäng ännu är Västerfärnebo AIK. En sämre start har Sala FF fått med två förluster. I deras fall har de mött två lag som finns med som tilltänkta seriesegrare. Vi får vänta några omgångar till innan serien satt sig. Förmodligen tills de uppskjutna matcherna har spelats.

Söderhamns FF-Bollnäs GIF FF  1-4
Inför 125 åskådare på Norrala IP åkte Söderhamn på sin tredje raka förlust och återigen stora siffror. Hälsingederbyt dominerades av Bollnäs som redan efter en kvart hade ledningen med 2-0. Tio minuter in i andra kom Dildar Cetin in för Bollnäs och han behövde bara en kvart på sig för att punktera matchen med två mål. Söderhamn fick ett tröstmål på slutet men det var inget snack om saken. Bollnäs var bäst och Söderhamn har det jobbigt efter tre omgångar.

23/4 14.00 Årsunda IF-IK Franke 1-1
Det var nog inte många som trodde att Franke skulle tappa poäng i den här matchen. Årsunda verkar vara en pigg nykomling som tog ledningen efter 20 minuter i motvinden. IK Franke hade flera fina avslut men någon kvittering före paus blev det inte. I andra hade Franke motvinden och strax efter ett missat friläge kom kvitteringen. Franke tryckte på för att bärga segern men Årsunda kunde hålla undan och fick med sig en poäng mot topptippade IK Franke.

23/4 14.00 Fagersta Södra IK-Rengsjö SK  4-0
Tre matcher och inte ett enda mål framåt för Rengsjö, de har lite att fundera på. Fagersta däremot pumpar på framåt med två storsegrar redan. Redan efter 21 minuter hade hemmalaget ledningen med 4-0 och matchen kändes nog avgjord. William Klasén en av målskyttarna och nu har han gjort fem på två matcher. Resten av matchen var en transportsträcka och nu toppar Fagersta Södra den haltande tabellen.

23/4 15.00 Forssa BK-Sala FF 3-2
Tidigt underläge för Sala FF men Daniel Hanna vände på steken innan paus med att göra två mål. Forssa BK kunde både kvittera och få in ett segermål i andra halvlek. Avgörandet kom bara några minuter före slutsignalen. Ingen bra start för Sala FF som fick kassera in andra raka förlusten. Nu får Sala FF in Velat Ucmaz till nästa match som kan bli ett lyft för laget.

23/4 15.00 Västerfärnebo AIK-Slätta SK 2-0
Nu är det nog så att Vaik har mött två av de svagare lagen i serien men sex poäng efter två matcher är ju en drömstart. Hemmamatchen fick spelas på Lärkans konstgräs inför 200 åskådare som fick se firma Boström och Zilén tillsammans tillverka två mål. Emil Pettersson i målet har inkasserat två nollor. Hur bra är Västerfärnebo AIK? Det svaret får vi nog först när de möter de starkare lagen.

24/4 14.00 Västerås IK-Dala-Järna IK 0-4
Det tog bara en minut innan bortalaget tog ledningen och det andra målet kom efter tolv minuter. Dala-Järna hade kontroll på första halvlek där Västerås IK kom upp i lite halvchanser. Det skulle bli 3-0 också innan domaren blåste för paus. Sista målet kommer i början av andra halvlek och efter det så är allt avgjort. Nu har nykomlingarna sex poäng efter tre matcher och det är de nog nöjda med.

Skyttetoppen efter omgång 3        
5 mål William Klasén Fagersta Södra IK
3 mål Marcus Zilén Västerfärnebo AIK
3 mål Emil Hodin Årsunda IF
3 mål Joakim Andersson Dala-Järna IK
3 mål Vassillios Andreadis Panagiotidis Forssa BK
2 mål Anton Wiborg Slätta SK
2 mål Aram Mohammadzada Västerås IK
2 mål Christoffer Lindberg Bollnäs GIF FF
2 mål Daniel Hanna Sala FF
2 mål Daniel Johansson Fagersta Södra IK
2 mål Dido Hussein Bollnäs GIF FF
2 mål Dildar Cetin Bollnäs GIF FF
2 mål Emil Nordström Årsunda IF

Omgång 4
30/4 13.00 IK Franke-Söderhamns FF
30/4 13.00 Bollnäs GIF FF-Västerås IK
30/4 14.00 Dala-Järna IK-Västerfärnebo AIK (spelas i Leksand)
30/4 16.00 Rengsjö SK-Forssa BK
1/5 13.00 Sala FF-Årsunda IF
1/5 14.00 Slätta SK-Fagersta Södra IKTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning