Filip Norgren FK Sala Foto: Ove Eriksson


6 dagar sedan

Filip gav FK Sala en tidig ledning men det räckte inte mot Gäddeholms FF

FK Sala tog tidigt ledningen i kvällens bortamatch mot Gäddeholms FF. Filip Norgren var målskytt men hemmalaget vände till 2-1 innan pausvilan. Tidig kvittering på straff i andra halvlek men Gäddeholms FF gjorde två mål till sista tio minuterna och vann med 4-2. Ett rättvist resultat och FK Sala som hade många återbud hade tagit in en ung kille från Grällsta IF född 2007.

 

I säsongsstarten har båda klubbarna mött Valskogs IK och förlorat med 2-3. Båda lagen har också mött Norbergs AIF, FK Sala vann med 2-0 och Gäddeholms FF vann med 3-1.
FK Sala har hunnit med en match till och förlorade hemma mot Babylon FK med 0-1. De borde bli en jämn match om man ser till resultaten i serieupptakten.

FK Sala får en hörna i den sjätte minuten som rensas men en snabb omställning bryts av FK Sala. Bollen spelas in från sidlinjen till Filip Norgren som trycker på från 20 meter och seglar otagbart in till ledning med 1-0 för FK Sala.

Gäddeholm kvitterar en kvart in i matchen på ett snyggt avslut som inte ens Markus Lindberg kunde ta, i övrigt fick han fick stopp på många skott från Gäddeholm.
Det är kraft i Markus som passerade mittlinjen med råge på utsparkarna och han kastade bollen över halva plan.
Det var många i FK Sala som protesterade över målet, strax innan skulle Gäddeholm ha blivit avblåst för hands.
Det såg alla utom domaren, men det är han som bestämmer.

Ett ledningmål blev det för Gäddeholm innan paus. Bollen studsar runt lite i FK-försvaret och hamnar hos en hemmaforward som är helt fri och gör 2-1.
Innan pausvilan har FK några chanser att kvittera, men det vill sig inte riktigt med det sista.
Sett till målchanser var nog 2-1 rättvist i första halvlek.

I andra halvlek kommer FK Sala i ett fint anfall som slutar med att Filip Norgen blir fälld. Fram kliver Andreas Lindberg och trycker in 2-2 i den 52:a minuten.

FK Sala får energi efter målet och är det bättre laget fram till minut 80. Då en slår kantspelare ett inlägg mot målet, men det blir i stället ett snyggt mål av inlägget och ledning 3-2 för Gäddeholm.
Fyra minuter före slutet får de en frispark som går direkt i mål och segern är ett faktum för Gäddeholms FF.

– Vi blir trötta framförallt efter deras 3-2. Saknade det distinkta och det räcker inte att kunna gå 95 procent. Sett över hela matchen så är det väl ett rättvist resultat, säger spelande tränare Samuel Sillén i FK Sala.

FK Sala saknade många spelare idag och hade lånat in Simon Åberg från Grällsta IF. En ung kille född 2007 som gjorde ett piggt inhopp. Filip Norgren var bra på mitten och Johan Pettersson bäst i försvaret.

Så här spelade FK Sala.
1 Marcus Lindberg
2 Andreas Johansson
3 Jonathan Eriksson Pierrou
4 Jonas Persson
5 Johan Pettersson
7 Daniel Englund
8 Samuel Sillén
9 Shohaib Saberi
10 Nicklas Ankarås
11 William Bosell
13 Hussein Ahmed Hussen
14 Filip Norgren
17 Anatoliy Zalevskiy
33 Andreas Lindberg (K)
68 Daniel TebornTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning