Sala FF Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Sala FF och Sala FF i topp på Heta Listan – för övrigt bara derbyn

En rykande färsk Heta Listan från Sala-Heby Fotboll på måndagskvällen. En lista som toppas av Sala FF två gånger om.
Plats tre till fem går till derbyn som alltid lockar många åskådare och det gjorde det nu också. Tre jämna och spännande matcher som naturligtvis får plats på listan.

 

Veckans Heta Lista har en etta som inte vet hur det är att tappa poäng så här långt in på säsongen. Strax bakom ett lag från samma klubb som gjorde en mäktig vändning i slutminuterna.

De övriga platserna går till tre derbymatcher. Tre matcher som lockade många åskådare som fick se spännande kamper.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (ny) Sala FF damer.
Sala FF:s damlag som spelar i division 4 Västmanland har börjat serien på ett lysande sätt. De är med i en topptrio som har tolv poäng och Salatjejerna ligger två med lite sämre målskillnad än ettan.
Sala FF har dock en match mindre spelad. Trean i serien har spelat två matcher mer än Sala FF så det ser riktigt bra ut.
På måndagakvöllem släppte de in sina två första mål den här säsongen. Ingen tappad poäng ännu så länge och målskillnad 14-2.
Då är man etta på listan.

2. (ny)  Sala FF:s juniorlag
En mäktig vändning i slutet av senaste matchen mot Skultuna IS ger en hög placering på veckans lista.
Underläge med 1-3 när klockan stod på 85 minuter. Då började upphämtningen. 2-3 i minut 86, 3-3 i minut 92, 4-3 i minut 94 och slutligen 5-3 i den 96:e minuten.
En seger som betyder andraplats i juniorserien. Endast en förlust som kom mot serieledaren Fagersta Södra.

3. (ny) Damderbyt Norrby SK-Östervåla IF.
De två bästa lokala damlagen möttes på Norrbyliden för första derbyt i division 2 mellersta Svealand. Norrby SK tog emot Östervåla IF och det kom 238 åskådare för att se matchen i det fina försommarvädret.
Det spelades om poäng för att behålla sina fina placeringar i toppen av tabellen. ÖIF tog ledningen i första halvlek men Norrby SK fick en straff i slutet av matchen som Ebba Falk förvaltade bra.
Delad pott mellan ortsklubbarna och en bronspeng på Heta Listan.

4. (ny) Herrderbyt Runhällens Bois-Heby AIF:s andralag.
Ett derby på Runavallen som lockade 146 åskådare. Det var ju länge sedan Runhällens BoIS vann mot Heby AIF i en seriematch, faktiskt 41 år sedan.
Nu var det Heby AIF:s andralag som stod för motståndet och de var också bäst i första halvlek. Men BoIS gjorde mål trots det och hade 2-1 i halvtid.
Runhällen vann andra halvlek med 2-1 också och är fortfarande obesegrade i år.

5. (ny) Damderbyt Tärnsjö IF-Östervåla IF:s andralag.
Även det här derbyt i damernas division 5 lockade många åskådare. Drygt 100 personer kom till Furuvallens B-plan för att se favoriterna Östervåla IF:s andralag möta hemmalaget.
ÖIF hade ledning i paus med 2-1 och när Mimmie Lindberg Stenborg gjorde sitt andra mål för dagen i början av andra så trodde nog många att det var klart.
Tärnsjö IF ville annat och reducerade med kvarten kvar. TIF hade två bollar i stolpen i slutet men ÖIF kunde hålla undan och ta tre poäng.

På väg in: Hattrick.
Ut från Listan:Västerfärnebo AIK, Östervåla IF damer, Norrby SK damer, Sala FF och Runhällens BoIS.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning