Rasmus Granholm Fredriksson. Foto: privat


2 år sedan

Rasmus i Vaik om smällen i lördags – ”Minns ingenting”

Han åkte på en kraftig hjärnskakning och fick sy åtta stygn efter smällen med en spelare i Franke på lördagen. Sala-Heby Fotboll fick kontakt med Västerfärnebo AIK:s målvakt Rasmus Granholm Fredriksson på söndagen.
– Jag minns inget förrän jag är inne på akuten, berättar 22-åringen.

 

Det hade gått tolv minuter av andra halvlek i division 3-mötet mellan IK Franke och Västerfärnebo AIK när olyckan var framme.
Men Vaikens målvakt Rasmus Granholm Fredriksson minns ingenting av det som hände.
– Till en början på akuten visste jag inte ens att jag hade spelat match. Sen när jag fick tillbaka medvetandet i morse så minns jag första 45 minuterna, sen är de bara svart, berättar 22-åringen.

Serieledande Franke var hemmalag och ledde med 2-0 när Frankespelaren och Rasmus stötte ihop. Det blev en rejäl smäll när Rasmus träffas av ett knä i ansiktet.

Vad minns du av matchen innan det hände?
– Jag minns första målet Franke gör och sen lite olika sekvenser. Men av andra halvlek är de totalt svart, minns inget alls.
– Jag fick spelarens knä nånstans precis på vänster sida ögonbrynet och det sprack både nertill och lite uppåt tror jag, ännu oklart. Men det är mycket nära ögat som stygnen sitter.

Domaren såg direkt att det var en allvarlig olycka och blåste av spelet. Ambulans tillkallades för färd till Västerås sjukhus.
– Jag har fått berättat att jag kom ut på en djupledspass och skulle glidtackla. Jag missbedömde hur snabb han var och han kunde precis peta förbi bollen innan han small i full fart med knät i mitt ansikte, säger Rasmus.
Totalt blev det åtta stygn för Rasmus, precis under ögonbrynet på ögonlocket och cirka en centimeter från ögats öppning.
Dessutom fick Rasmus en kraftig hjärnskakning.

Blev du medvetslös?
– Från det som sagts så var jag vaken men liksom inte närvarande. Jag själv minns inget förrän jag är inne på akuten. Men jag var lite på och av under händelseförloppet som jag fått det återberättat.

Det var Frankespelaren, och vänsterbacken, Andreas Nunez Jaros som sprang ihop med Rasmus.
– Han skrev till mig i morse och bad om ursäkt för händelsen och att det inte var med flit. Jag svarade då att det var 100 procent mitt fel och han hade kunde inte stoppat händelsen på något sätt.

Rasmus behövde dock inte stanna på sjukhuset över natten.
– Tror jag blev vid medvetande i morse, så någon gång mot kvällen tror jag de måste varit som jag kom hem, säger Rasmus som för första gången fick åka ambulans.

Kanske svårt att tänka på nu, men när hoppas du vara tillbaka?
– Det var ett brett och djupt sår så läkaren förlängde min tid med stygnen till åtta, nio dagar. Därefter ska jag känna efter själv. Jag tror om jag följer det doktorn sa och om jag känner mig själv kan jag nog kanske spela mott Sala FF. Synd att missa ett derby, säger han.

Du har varit en injektion i Vaik sen du kom dit. Hur trivs du i klubben?
– Från mitt hjärta har jag inte trivts så här bra i ett lag sen jag spelade pojkfotboll i Barkarö SK. Det är svårt att inte älska hela laget och föreningen, de är väl deras förtjänst att det började så pass bra som det gjorde för mig när jag kom, berättar Rasmus som till vardags arbetar på Hilton.
– Det är en typ av köttproduktion, sen kan jag ibland vara hos min far och hjälpa till på gården. Han är spannmålsbonde och har några nötköttskor.

Fotboll är en stor del av Rasmus liv och givetvis försökte han se Sveriges match mot Norge på söndagskvällen.
– Lite huvudvärk och avdomnad i vänster sida av ansiktet, men jag har lyckats sett första halvlek i alla fall. Känner väl som det såg ut att jag kan ta ett knä i andra ögat också så jag slipper se Haaland göra mål på oss (ha ha).

Matchen på Råby IP vann för övrigt Franke med 4-0. Men i det stora hela får det anses som en bisak, huvudsaken var att Rasmus trots allt inte råkade värre ut.
– Jag hade en jäkla tur som har kvar synen när jag ser placeringen på stygnen, säger han.


Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning