Division 3 södra Norrland.


1 månad sedan

Södra Norrlandstrean omgång 15 – coviden ställer till det för Rengsjö SK

Femton omgångar är spelade i division 3 södra Norrland förutom en match – Forssa BK fick sin hemmamatch mot Rengsjö SK inställd på grund av covid.
För våra lokala klubbar blev det en seger och stor förlust.
IK Franke i topp och det ska nog mycket till om de tappar i slurtskedet, det blir nog division 2 nästa år.

 

Äntligen är serien i fas, det dröjde nästan 15 omgångar att det skulle bli så. Det har hängt i ända sedan första omgången där flera matcher blev uppskjutna på grund av ospelbara planer.
IK Franke fick sin premiärmatch mot Fagersta Södra uppskjuten och den spelades i juni. Returen som skulle spelas innan sommaruppehållet blev också uppskjuten men i onsdags spelades den äntligen.

Precis när vi trodde allt var i fas så dyker coviden upp igen. Rengsjö SK:s trupp har drabbats och de var tvungna att ställa in matchen mot Forssa BK.
Ett beslut som Forssa BK inte var nöjda med och tyckte att Rengsjö inte skulle spela i trean.

För våra lokala lag var det en seger och en förlust. Västerfärnebo AIK hålller nu till på den övre halvan av serien efter sin seger. Sala FF har sju poäng upp till kvalplatsen och det ser svårt ut, men ingenting är omöjligt så länge chansen finns.

IK Franke-Fagersta Södra 1-0 (uppskjuten från omgång 13)
Först blev premiären mellan lagen uppskjuten i första omgången. Sedan blev returen uppskjuten men nu är det ordning på torpet igen.
Efter en första halvlek där båda lagen har lägen men det står 0-0 i paus.
I den andra halvleken är det IK Franke som dominerar. Anton Engström Appelfeldt byttes in efter 55 minuter och nio minuter senare gjorde han matchens enda mål.
Franke upp i topp efter den här matchen.

Omgång 15

Fagersta Södra IK-Slätta SK 4-3
Tätt på given med matcher för Fagersta och mot Slätta var det svängigt i målprotokollet. Efter 35 minuter hade Slätta ledningen med 2-0 men Fagersta åt sig ifatt och fick in två bollar innan pausvilan.
I andra halvlek tog Slätta återigen ledningen till 3-2 och ett resultat som verkade stå sig matchen ut.
Klockan stod på 93 minuter och Fagersta fick straff och det var kvitterat. Men de nöjde sig inte för det blev ett segermål i minut 97.
En häftig vändning.

Västerfärnebo AIK-Dala-Järna IK  1-0
Västerfärnebo AIK:s egen skyttekung Marcus Zilén gjorde matchen enda mål i den tionde matchminuten. Det var hans tionde mål den här säsongen och det ger honom plats fyra i skytteligan just nu.
Vaik är det bättre laget och har ett stort spelövertag. Bortalaget skapade inte så mycket och det var mest på fasta situationer.
Vaik är nu på övre halvan i serien med sina 24 poäng i debutåret i division 3.

Forssa BK-Rengsjö SK (uppskjuten).

Västerås IK-Bollnäs GIF 2-1
Toppmatch på Apalby i Västerås när Bollnäs GIF besökte Västerås IK för att spela om tre viktiga poäng i jakten på IK Franke i topp.
Västerås IK fick en drömstart när Daniel Hanna gjorde 1-0 redan efter två minuter. Hemmalaget ökade på till 2-0 efter en halvtimme.
Bollnäs reducerade men det var alldeles i slutet och VIK tog tre mycket viktiga poäng och de är nu med i snacket om i första hand kvalplatsen med två poäng upp till Bollnäs.

Årsunda IF-Sala FF 6-1
Än är det inte kört med sju omgångar kvar, men det ser jobbigt ut för SFF. Endast sex poäng på 15 matcher är nog för lite och det lutar åt fyran.
Mot Årsunda hängde Sala FF med en halvlek och låg under med 0-1 i paus. Men Årsunda gjorde tre snabba mål i början av andra och sedan var det kört för Sala FF.
Emil Hodin i Årsunda gjorde två mål och har nu gjort 25 mål.

Söderhamns FF-IK Franke  0-3
Nu har IK Franke gått loss i serien och ledning med fem poäng känns nog bra inför bortamatchen mot Bollnäs nästa helg.
Mot Söderhamn blev det en klar seger med 3-0. Elias Jirlind andersson som spelade i Sala FF förra året gjorde 1-0 som var halvtidsresultat.
Söderhamn kvar på negativa kvalplatsen efter två insläppta mål i andra halvlek också.

Omgång 16.
Fredag 19.00 Slätta SK-Forssa BK.
Lördag 13.00 Sala FF-Söderhamns FF.
Lördag 13.00 Bollnäs GIF-IK Franke.
Lördag 14.00 Västerfärnebo AIK-Västerås IK.
Lördag 15.00 Dala-Järna IK-Fagersta Södra.
Söndag 13.00 Rengsjö SK-Årsunda IF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning