Eddie Jusu, Tärnsjö IF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


1 månad sedan

Heta Listan med en trolig seriesegrare i topp – ett hattrick på sju minuter fick också plats

Det är måndag och då presenterar Sala-Heby Fotboll förstås Heta Listan. I topp hittar vi en förmodlig seriesegrare.
Ett damlag ligger trea som har tagit upp kampen om att bli bästa ortslag. Ett dubbelt hattrick tar också plats på listan.

 

Tvåa förra veckan men nu är de tillbaka i topp igen. Tärnsjö IF går som tåget i Upplandssexan.
Ransta IK kan vara på väg tillbaka Västmanlandsfyran och Runhällens BoIS siktar på silverplatsen i sjuan.
NSK:s damer vill säkert bli bästa ortslag och utmanar ÖIF i division 2.

Ett hattrick på sju minuter ger också en plats på listan.
De stora händelserna att Sala-Heby Fotboll fick del av Sala Sparbanks miljonutdelning och att Kalle Hallström vann ICA Åkrahallens tipstävling fick dock inte plats bland framgångarna för våra lokala klubbar.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (2) Tärnsjö IF:s herrar.
Division 5 är nära nu för Tärnsjö IF. SK Iron, som var närmast bakom, förlorade mot seriejumbon och nu är Bälinges andralag tvåa. Då blev glappet ner för Tärnsjö IF sju poäng.
Det är bara fyra matcher kvar och det här tappar inte Tifen. Men de ska möta både tvåan och trean samt ett derby mot Harbo IF så det gäller att ha fokus.
Kalle Karlsson kunde noteras för ett hattrick i segermatchen mot Månkarbos andralag.

2. (ny) Ransta IK.
Just nu tvåa i en lite haltande tabell i division 5 Västmanland.
Mot bottenlaget Orresta kom den tredje raka segern men redan i morgon, tisdag, spelar Ransta nästa match, mot seriefemman Kolsva.
Sju omgångar kvar och visst är Ransta IK en kandidat till seriesegern och avancemang till division 4. Får vi se fram emot häftiga derbyn mot Sala FF nästa säsong kanske?

3. (3) Norrby SK:s damer.
Den tredje raka segern för Norrby SK:s damer när de vann komfortabelt mot Gideonsbergs andralag. Nykomlingen gör en lysande säsong i division 2 och ligger just nu fyra i en haltande tabell.
NSK har möjlighet att bli bästa ortslag när serien summeras och derbyt den 17 september mot Östervåla IF blir en spännande match.

4. (ny) Runhällens BoIS.
BoIS krossade Örsundsbros andralag i helgen med hela 11-0 och har möjligheten att nå andraplatsen i division 7 västra Uppland.
Det är riktigt anfallsglatt i BoIS just nu med flera storsegrar. På femte plats på veckans Heta Lista finns en anledning till den stora målfabrikationen.

5. (ny) Daniel Hoch, Runhällens BoIS.
Han gör någon strömatch i Runhällens BoIS, den före detta AIK-spelaren. Visst gör det skillnad när han kommer in med sin erfarenhet.
Mot Örsundsbro senast visade han genom att göra ett hattrick på sju minuter. Det räckte dock inte för Daniel som gjorde ytterligare tre mål och stod för mer än halva målskörden i senaste matchen.

På väg in: Nya hattrick.
Ut från Listan: Åkra FC,  Tärnsjö IF:s damer och Emma Björklund.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning