Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Minna Timonen


8 månader sedan

Heta Listan med formtoppade lag i topp och en skytt finns naturligtvis med på listan

En ny Het Lista från Sala-Heby Fotboll och det är tjejerna som toppar veckans lista. Även kandidat till serieseger bland herrlagen finns där.
Femteplatsen går till Heby AIF för en meriterande seger mot serieledaren i fyran. Naturligtvis har vi även med Sveriges sjunde bästa målskytt bland damerna på listan.

 

Det är tjejer på både första och andra plats på veckans lista. Båda verkar ha prickat formtoppen när serierna snart ska summeras.
Två herrlag finns också med varav det ena kan vinna sin serie och det andra säkrade säkert sin plats i sin serie.
Dessutom en spelare som vi inte kan undvika att ta med på listan på grund av sin målfabrikation.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (ny) Östervåla IF:s damer.
Tjejerna i Östervåla är i en lysande form just nu och kör över sina motståndare.
På de senaste fyra matcherna har de målskillnaden 30-0 som är imponerande siffror. Att de är det bästa damlaget i Sala och Heby kommun visade de i derbyt mot Norrby SK, vinst med 9-0.
Tyvärr kommer det förmodligen inte räcka mer än en tredjeplats i division 2 för ÖIF, men den här listan toppar de.

2. (ny) Sala FF:s damer.
Serieledaren Västerås IK fick åka hem med svansen mellan benen skrev Sala-Heby Fotboll efter att Sala FF vann med 4-0 senast.
En seger som gav Sala FF ett fint läge att ta hem seriesegern i division 4 Västmanland. Två segrar till behövs men det behövs också lite hjälp med att hålla Västerås SK:s andralag bakom sig.
– En fantastisk match, sa Börje Persson tränare i Sala FF efter storsegern.

3. (3) Grällsta IF. 
Kvar på tredje plats på listan efter seger mot serieledaren Barkarö SK “hemma”. Det var en “måstematch” för att ha möjlighet att vinna division 8 Västmanland.
En match kvar och det är mot jumbon FC Sporting Västerås kommande helg. Seger i den matchen så blir det firande av serieseger för Grällsta IF och kanske en bättre placering på nästa veckas lista.

4. (ny) Pernilla Andersson.
Sala-Heby Fotboll berättade förra veckan att Pernilla har vid 37 tillfällen i sin karriär gjort tre eller flera mål. De två senaste matcherna har hon gjort tolv mål när Östervåla IF har krossat sitt motstånd.
Efter sina fem mål senast i derbyt mot Norrby SK har hon skrapat ihop 37 mål. En siffra som ger henne en sjunde plats bland ALLA damspelare i hela Sverige. Det verkar krylla av duktiga framspelare i Östervåla IF.

5. (ny) Heby AIF.
Det var nog inte många som trodde att Heby AIF skulle åka hem från Enköping med tre poäng. Serieledaren Fanna BK stod för motståndet och seger för dem hade betytt klart avancemang till division 3. Haif ville annorlunda och William Bosell gjorde matchens enda mål.
En rättvis seger sa tränare Acar och nu kan Haif förmodligen känna sig lugna för att bli kvar i fyran.

På väg in: Gärna seriesegrare.
Ut från Listan: Tärnsjö IF:s herrar, Wilma Bergqvist, Min stora dag, Alexander Awet.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning