Östervåla IF:s tjejer födda 2008. Foto: Peivat


2 veckor sedan

Östervåla IF tvåa i serien – nu ska de spela futsal

Östervåla IF:s flickor födda 2008 avslutade årets seriespel på ett bra sätt när de vann på bortaplan mot Vattholma IF. Därmed placerade de sig med bred marginal på andra plats i serien.
– Vi är mycket nöjda med säsongen, säger Johan Joelsson i ÖIF.

 

Det blev en lysande avslutning för Östervåla IF:s flickor födda 2008. När de på bortaplan besegrades Vattholma IF med 3-0 stod det klart att det skulle bli en andraplats i serien med god marginal.
– Det är ett härligt gäng med lagkapten Milly Nilsson och tränare Henrik Gunnarsson i spetsen, berättar Johan Joelsson i ÖIF.

Vann serien gjorde ett obesegrat Storvreta IK, men ÖIF:s avstånd till trean Vaksala SK var stort – sju poäng.
– Vi är mycket nöjda med säsongen, inte minst med tanke på att cirka 60 procent av spelarna är underåriga, födda 2009. Skoj också att vi fortfarande har ett inflöde av spelare, två tjejer flickor födda 2007 började med fotboll i våras. De sista matcherna under hösten har de varit med och spelat med laget, berättar Joelsson.

Nu väntar något nytt för laget, som anmält sig till vinterns seriespel i futsal.
– Efter fotbollsavslutningen nästa helg kör vi ett par veckors paus, med avbrott för träningsmatch på elvamanna, innan inomhussäsongen sätter igång. Nästa år ser vi fram emot att spela seriespel på elvamanna med F15.

Har ditt ungdomslag precis avslutat serien? Skriv gärna några rader om säsongen och skicka in till Sala-Heby Fotboll. Givetvis vill vi också att du skickar med några bilder.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning