Runhällens BoIS tränare Axel Hedlund. Foto: Niclas Bergvall


4 månader sedan

Fulltid: Runhällens BoIS på bronsplats i sjuan – “Vi var tunga som lag i år”

Trots att Runhällens BoIS inte visste om de skulle få ihop ett lag innan säsongen startade så gick det över förväntan med en slutlig tredje plats i division 7 västra Uppland.
– Seriesegrarna Fjärdhundra SK hemma på Runvallen måste väl vara höjdpunkten för i år. Bra match, säger tränare Axel Hedlund.

 

Det blev en slutlig bronsplats för Runhällens BoIS i division 7 västra Uppland.
Det har spelats derbyn mot Heby AIF och det var länge sedan sist. Det var dock Haifens andralag och båda matcherna vann BoIS, det blev 4-2 hemma och 3-1 borta.

Tränat laget har Axel Hedlund gjort men han är osäker över framtiden.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Jag är nöjd med säsongen, väldigt bra år för BoIS och det behövdes efter tidigare säsonger. Vi är ett vinnande lag igen och vi utmanade alla lag i år, säger han.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– När säsongen drog igång så vet jag inte om vi hade några förväntningar, vi visste knappt vad vi skulle ha för lag och så vidare. Men vi i klubben fick tydligen till någonting bra och resultatet säger väl sitt.

Vad har fungerat bäst?
– Det som har fungerat bäst är väl att vi har vunnit matcher så folk har varit sugna på att spela så lag har inte varit något problem att få ihop i år.

Vad har fungerat mindre bra?
– Svårt att säga, vi hade kunnat varit ännu bättre som lag om vi hade tränat mer ihop kanske. Ska absolut inte klaga men förlusterna kom när vi tränade sämre under sommaren. Hade grabbarna haft tiden att träna där så tror jag även Gränby hade hamnat efter oss.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Adrian Johansson och Oskar Hermansson som mittlås där bak, Joel Eriksson med tvillingarna Johansson (Jonathan och Alexander) på mitten, sen såklart Andreas Warnberg och Daniel Hoch. Det är gubbar som gör skillnad och höjer laget, vi var tunga som lag i år.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Fjärdhundra SK hemma på Runvallen måste väl vara höjdpunkten för i år. Bra match.

Blir du kvar som ledare?
– Det är oklart, säger Hedlund.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning