Rasmus Boman, Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


4 månader sedan

Fulltid: Östervåla IF:s andralag kom sexa – “Betyget är en fyra av fem”

Östervåla IF:s andralag slutade sexa i Upplandsåttan med ett väldigt ungt lag där många pojklagsspelare fick chansen.
– Jag måste lyfta fram våra unga grabbar som tagit stora kliv under säsongen och varit riktigt bra, säger Rasmus Boman i Östervåla IF.

 

Det blev en sjätteplats för Östervåla IF:s andralag i division 8 västra Uppland. Placeringen precis bakom lokalkonkurrenten Harbo IF:s andralag. Det laget haft svårast med var målskyttet där de hamnade jumbo med sina 18 mål framåt.

Det är ett väldigt ungt lag som Rasmus Boman har ansvarat för den här säsongen.
En match var snittåldern 17 år men det finns mycket jäklarnamma i ÖIF och de åkte hem från Ärentuna med tre poäng.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Fyra av fem, säger Boman.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Svårt att veta vad man ska förvänta sig, men med tanke på att vi var färre spelare än förväntat tycker jag grabbarna verkligen har gjort det de ska och lite till.

Vad har fungerat bäst?
– Att vi haft så mycket spelare från vårt pojklag med, de är mellan 12-15 år och till en början var det tanken att de skulle vara med som utfyllnad, men de tog verkligen för sig och var tongivande. Sen har vi ett gäng spelare mellan 16-20 år som också tagit stora kliv under året, finns verkligen mycket duktiga ungdomar i laget.

Vad har fungerat mindre bra?
– Kämpigt att få ihop folk, men det är det för alla föreningar som har två lag i seriespel så det visste vi om. Otroligt tacksam för alla gamla spelare som ställde upp gång på gång.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Måste lyfta fram tre av våra unga grabbar som tagit stora kliv under säsongen och varit riktigt bra. Anton Rönn, Albin Jansson och William Wictorsson.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Ärentuna SK borta utan tvekan. Vi hade med sju spelare från pojklaget och en snittålder på 17 år, men lyckas vinna med 1-0 efter en heroisk insats där alla avgjorde med ett skott i krysset från 25 meter. En match man aldrig kommer glömma.

Blir du kvar som ledare?
– Nej, det blir jag inte, men det har verkligen varit två riktigt bra säsonger med serieseger och mycket skratt, det kommer man sakna, avslutar Rasmus Boman.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning