Samuel Cederfeldt, Heby AIF.


1 år sedan

Samuel blev årets buse igen – “Acar gick tidigt ut och gav tacklingsförbud under träningarna”

Årets buse 2022 är utsedd! Och det blev i år ingen mindre än Heby AIF:s Samuel Cederfeldt som precis som i fjol drog på sig åtta varningar under året.
– Eric Acar gick tidigt ut och gav mig tacklingsförbud under träningarna, säger han.

 

Heby AIF:s Samuel Cederfeldt har i de lokala fotbollskretsarna blivit känd för att dra på sig många varningar.
I fjol vann han den mindre pristigefylda utmärkelsen som “Årets buse” i den lokala fotbollen efter att ha fått åtta gula kort.
Och inte var han sämre i år – precis som i fjol blev det åter åtta varningar och en topplacering på den mindre åtrovädra listan.
Dessutom på bara nio spelade matcher.

Åtta gula i fjol och åtta i år, har du inte lugnat ner dig någonting sedan i fjol?
– Haha, jag hade hoppats på att inte kunna få utmärkelsen i år, men statistiken talar sitt tydliga språk. Jag tycker personligen att jag lugnat ner mig men under våren var jag väldigt ofokuserad och framförallt dåligt tränad och där skulle jag säga att förklaringen ligger, säger han.

Är alla kort rättvist bedömda, skulle det egentligen har varit färre kort, eller kanske fler kort?
– Jag vet inte riktigt. är väl ett antal som varit väldigt hårda. Under året har det stundtals känts som jag gått in i matcherna med ett gult kort med tanke på min historik under förra säsongen. Domare har tyvärr lite för bra minne ibland.

Enligt Samuel själv har det varit blandat kring situationerna när korten har kommit.
– Ett, kanske två, har varit för snack men de absolut flesta har tillkommit under spelsituationer. Men såklart så skulle det vara färre ifall jag kunde lära mig att hålla tyst ibland.

Du verkar bara få gula kort men har du någon gång fått ett rött?
– Tror jag fått två röda kort under min karriär. Jag vill själv påstå att jag aldrig drar på mig röda kort. Upplever att jag har känslan att oftast ligga på rätt sida efter jag fått ett kort. Men frågar du mina tränare så har de nog ofta haft hjärtat i halsgropen, speciellt under förra säsongen.

Smäller det lika hårt på träningarna?
– Eric Acar gick tidigt ut och gav mig tacklingsförbud under träningarna. Så jag skulle säga att det inte längre smäller under träningarna, säger Samuel Cederfeldt.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning