Moa Lindberg


2 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 1 Moa Lindberg

Nu är vi igång med årets kalender, bakom den första luckan hittar vi Moa som kan spela var som helst på planen. Att vinna är inte det viktigaste för henne för att spela fotboll är ändå så kul. AIK hänger med sedan barnsben och lagkamraterna hyllade henne rejält efter den senaste säsongen i Morgongåva SK.

 

Först ut i årets kalender är en ung spelare med hela sin fotbollskarriär framför sig: Moa Lindberg, 18 år och studerande på gymnasiet sista året.
Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa, lillasyster, hundar och katter i Julmyra utanför Heby. Fotboll spelar hon i Morgongåva SK.

Du är registrerad på alla 14 seriematcherna men det har väl varit på flera positioner och visst har du stått i mål också?
– Jag har missat endast en match, hemma mot Östervåla, men annars har jag varit närvarande på resterande träningar och matcher. Under slutet av säsongen så stod jag i mål vilket var både kul, utmanande och läskigt, säger Moa.

Det har varit en tuff säsong för Morgongåva SK som slutade sist i Upplandsfemman. Har det varit jobbigt att inte vinna någon match?
– Säsongen har absolut varit tuff men jag har haft otroligt kul med laget. Jag tycker att det är det som räknas, poängen är inte så viktiga för mig – förutom när vi vinner, då är det ren lycka.

Att Moa är en viktig kugge i Morgongåva SK förstår vi efter att tränare Linda Hallgren skickade över det här meddelandet.

Moa fick årets lagkamrat 2022. Med denna nominering från sina lagkamrater:
Leende på läpparna hela tiden, alltid glad, brytsäker, gör alltid sitt bästa, får andra att må bra och utvecklas för varje match. Bra på flera positioner i laget med skinn på näsan samt ställer alltid upp för laget. Utan henne hade vi fått lägga ner laget i år. 

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Jag började spela i Heby AIF som sedan slog ihop med Morgongåva SK som blev flicklaget Haif/MSK. Jag är inte riktigt säker på hur gammal jag var när jag började spela fotboll men jag vet att jag nästan direkt hoppade in i sjumannaspel. Jag har nästan alltid spelat i backlinjen, med undantag för yttermittfältare.

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Mitt största fotbollsminne från senaste säsongen är svårt att peka ut. Jag har haft riktigt kul under hela säsongen, trots förluster och motgångar. Jag skulle nog ändå vilja säga att matchen mot Östervåla IF på bortaplan var otroligt rolig att spela. Vi spelade så fin fotboll och även om vi råkade släppa in ett mål i slutminuten så gick man av planen med stolthet.

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– AIK har hängt med sedan barnsben, så det får bli det.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Jag “gymmar”, umgås med vänner och partner, läser och bara allmänt gör saker som får mig att må bra.

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– För mig kommer fotbollen alltid betyda mycket men under denna säsong har jag sett och spelat mer fotboll än jag någonsin har gjort förut. Vilket har varit otroligt kul. Så min enda åsikt är att uppmuntra unga människor att våga spela fotboll! Det är så otroligt kul. Då kan också fotbollen i dessa områden kunna utvecklas och bli större.

Julen närmar sig, hur firar du, är det all in med mat och julklappar?
– Jag älskar julen och ser fram emot den enormt! Jag ska fira med familj och släkt. Det blir nog som alla andra år där vi äter god julmat, umgås och bara njuter av julledigheten.

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Jag skulle vilja ge Linda Hallgren, tränare för MSK:s damlag, en resa till Maldiverna. Hon har varit grym hela säsongen och verkligen gjort sitt bästa så det skulle hon förtjäna.

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten.
– Själv önskar jag mig inget speciellt. Kanske lite pengar till studenten och resor i framtiden hade suttit fint (haha).

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Jag hoppas på att fler unga vågar ta steget in i fotbollen. Det är så otroligt kul.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– Jag har skadat mig rejält på fotbollsplanen, bland annat två brutna armar. Men det har inte stoppat mig från att komma tillbaka och ge allt igen, avslutar Moa Lindberg som vi säkert kommer att få läsa mycket om i framtiden.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning