Julkalendern Minja Sandlin Sala FF


12 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 13 Minja Sandlin

Luciadagen är här och vi har en tjej i luckan som har hunnit med väldigt mycket redan nu: Minja Sandlin som studerar journalistik och spelar fotboll i Sala FF.
Minja är en riktig slitvarg och hon springer mer än tolv kilometer per match. Det är uppmätt och bevisat. Julklappen får Mehnaz Rezai.

 

Minja Sandlin i Sala FF har vi bakom luciadagens lucka. En 24-åring som har hunnit med mycket kan vi konstatera trots hennes unga ålder.
Fotboll spelar hon i Sala FF och beskrivs som en riktig slitvarg och enligt uppgifter har hon haft mätare på sig under matcherna för att få se hur mycket hon springer. Över tolv kilometer får hon ihop och det är mycket.

Vad gör du på dagarna?
– Jag studerar journalistik och digitala medier på Södertörns högskola samt jobbar i receptionen på STC, ett gym i centrala Stockholm, berättar hon.

Var bor du just nu?
– Min pappa bor i Sala, och är även ordförande för Sala FF. Sen har jag resterande delar av familjen både i Sävsjö längre ner i landet och en syster som i nuläget bor i Kanada. Jag bor för tillfället i Stockholm.

Börje Persson som är tränare för Sala FF:s damlag är imponerad av Minja och han vill verkligen att hon uppmärksammas.
– Minja Sandlin  kom tillbaka till oss i våras, hon är snäll, omtänksam och en duktig fotbollsspelare med en otrolig motor. Hon fick också överta kaptensbindeln när Johanna blev sjuk och inte kunde spela.

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Jag började spela fotboll som väldigt ung, jag skulle gissa på 6-7 år, och då spelade jag i Grällsta IF som jag också var kvar i till cirka 15 års ålder. Sen har jag spelar lite i korpen lag under åren men jag kom på riktigt tillbaka till fotbollen tidigt under 2022, och då i Sala FF:s damlag, något jag är väldigt tacksam för.

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Det största fotbollsminnet denna säsongen måste vara när vi vann mot serieledaren Västerås IK på hemmaplan och när hela laget kämpade tillsammans och gjorde en bra insats, det tar jag med mig lite extra.

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– Jag måste ändå heja på Hammarby då det kommer från släkten. Både min farfar Lasse Sandlin som var sportjournalist på Aftonbladet i många år hejade på Bajen, och likaså min pappa Mikael Sandlin och syster Klara Sandlin.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Just nu hinner jag inte med så mycket fotboll alls eftersom jag bor och pluggar i Stockholm vilket är väldigt tråkigt. Men jag hinner med att träna mycket på egen hand där jag har ett stort intresse, samt att engagera mig i diverse studentlivsaktiviteter och försöka gå på både sport och kulturevenemang.

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– Nej inte direkt. Jag har ju varit med och sett hur olika klubbar gör med att ha flera lag i olika divisioner, något som verkar skapa problem då man lånar för många spelare från högre divisioner. Men annars har jag inga övriga åsikter om det.

Julen närmar sig, hur firar du, är det allin med mat och julklappar?
– Självklart ska julen firas med både julmat, familj och julklappar! Jag älskar julen och tycker det är väldigt mysigt med den stämning som infinner sig då!

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Om jag skulle välja vem jag skulle ge en julklapp till så skulle det nog vara Mehnaz Rezai. Jag har inte sett någon som brinner så mycket för fotboll som hon gör eller som alltid vill vara med, trots skador eller förhindrande förutsättningar. Jag skulle ge henne någon form av avslappning, kanske ett fotbad så hon får ta det lite lugnt ibland också och vila sina fötter från träning och få återhämtning.

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten.
– Oj, jag vet faktiskt inte. Det ser ut att bli en del skidor för mig i vinter så kanske något i den kategorin då.

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Nej, egentligen inte. Jag tycker att det är kul att föreningslivet finns i alla högsta grad i Sala och Heby och hoppas att engagemanget fortsätter att hållas så högt som det gör med folk som driver verksamheten framåt.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– Något spännande om mig som kanske inte alla vet är väl att jag har bytt karriär och inriktning väldigt många gånger i livet hittills. Jag har jobbat som spårvagnschaufför, tränat fångar på ett av Australiens största fängelser medan jag pluggade till PT i Australien, pluggat till musikalartist, släppt egen musik på Spotify och stått på globens scen som stand in artist inför Eurovision song Contest 2016, och till och med kommit trea i SM för gatumusikanter.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning