Julkalendern lucka 13 Gernas Molla


12 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 14 Gernas Molla

Hans egen aktiva karriär tog stopp tidigt då han slet sönder korsbandet redan som junior. Nu lägger Gernas Molla ner massor av tid som ledare och en av dem som formar ett nytt Heby AIF.
Publiken på Tegelvallen ser honom som grillare på hemmamatcherna och han vill ge Sven och Monica Bengtsson något speciellt i julklapp.

 

Dagens gäst i lucka 14 har som mest att göra nu när det är “silly season”. Det blir många timmar på Haifens kansli med möten för att forma en slagkraftig trupp till nästa års spel i division 4.

Sportchefen i Heby AIF, Gernas “Gerra” Molla, eller som han säger själv: “Jag ingår i herrkommittén kanske låter lite mer diplomatiskt”.
Han bor i Heby tillsammans med fru och två barn. Han har fyllt 38 år och jobbar som beredskapssamordnare.

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Började fotbollskarriären 1991 i Heby AIF med bland annat Hasse Karlsson och Anders Bengtsson som tränare. Spelade min sista match i Haif 2001 med juniorerna i Dalecarlia Cup. Till Pelle Johansson stora förskräckelse drog jag korsbandet den sommaren. Tanken var att jag skulle ta över mittbacksfanan efter “Knalin” (Thomas Fange), men så blev det inte. Hade kunnat gå ännu längre om det inte vore för skadan, men så blev det inte.

Vid Heby AIF:s hemmamatcher på Tegelvallen sköter “Gerra” grillningen av hamburgare och Robert “Robban” Bosell är försäljare. Det är hela tiden en skämtsam ton mellan dem båda och deras kunder.
Så här säger Robban om Gerra när han får höra att tanken var att ta över efter Knalin:
– Lite förvånande att han skulle ta över som mittback. Jag minns bara att han spelade längst fram och gjorde en massa mål. Vi spelade aldrig tillsammans så jag kanske minns fel. Som grillmästare är han verkligen en mästare och han sprider väldigt god stämning. Gerra gör också ett stort jobb i herrkommittén tillsammans med Andreas Ahlin i första hand där de nu formar ett nytt ungt lag. Något annat som Gerra är expert på är restauranger och proväter gärna så många han hinner, säger Robert Bosell. 

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Inte helt lätt att svara på. Men jag skulle nog lyfta matchen borta mot Palestinska som kryddades med Yamens 2-1 mål i 91:a minuten, säger Gernas Molla.

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– Manchester United.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Frågar du familjen så säger de ingenting. Det går åt många timmar kring fotbollen. Men nu börjar mina två grabbar fatta tycke för lite olika sporter. Så en hel del tid får läggas där också.

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– Generellt dåligt. Det finns en hel del utmaningar för föreningar och då framför allt föreningar på landsbygden. Dock skulle jag nog ändå lyfta den resa vi gör just nu med Hebys seniorer. Det är en grupp helt fantastiska individer som drivs av att hela tiden bli bättre och är beredda att lägga ned många träningstimmar. Det är ingen slump att vi lyckats locka hit de spelarna Sala-Heby Fotboll nyligen presenterat. Den största anledningen till det skulle jag säga är den miljö vi byggt upp med unga hungriga spelare som också trivs väldigt bra tillsammans. Vi är på en riktigt bra plats just nu helt enkelt.

Julen närmar sig, hur firar du, är det all in med mat och julklappar?
– Det blir all in med mat men julklapparna får barnen glädjas åt.

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Jag önskade att jag hade kunnat ge Sven och Monika Bengtsson ett 2023 med Felix Ljungberg i Haif. Men det får bli en målvakt till Erik Acar.

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten.
– Fred på jorden.

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Förutom att jag vill Heby AIF det bästa så hoppas jag att ännu fler läsare och lokala fotbollsnördar blir stödmedlemmar hos Sala-Heby Fotboll. Jag tror inte folk förstår hur tomt det skulle bli om ni lade ner. Tror knappast att roboten på SA skulle växla upp och framför allt inte med kvalité.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– Att jag mer än gärna grillar. Men det kanske är min sämst bevarade hemlighet.

Vi på Sala-Heby Fotboll har koll på att Gerra är bra på att grilla. En idé kanske kan vara att göra en duell mellan honom och Västerfärnebo AIK:s mästergrillare Kalle Hallström.
Sala-Heby Fotboll får fundera på om det blir en inbjudan i sommar till HM (hamburgermästerskapen)Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning