Julkalendern Leon Andersson Norrby SK


12 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 17 Leon Andersson

En vecka före jul har vi en spelare som bara blir trött på träningen enligt hans tränare. Leon Andersson i Norrby SK har vi i lucka 17.
Han vill ge bort en kärra med björkved i julklapp till en person som ställt upp varje match och träning sedan generationsskiftet.

 

Det blev 16 matcher, fem mål och fem gula kort  i division 5 Västmanland för Leon Andersson i Norrby SK. Han har växt ut till en ledare i det unga NSK, trots sin unga ålder, 21 år.
Leon bor i eget hus i Varmsätra utanför Sala.

I Sala-Heby Fotbolls spelarbörs som delar ut “tackor” efter varje match i division 4 och 5 slutade Leon i topp senaste säsongen.
Han spelade 16 av 20 möjliga matcher och inkasserade 29 poäng. Ett snitt på 1,8 “tackor” per match av tre möjliga.

Norrby SK:s tränare Håkan Eriksson säger så här om sin spelare:
Leon blir bara trött på träning aldrig på match… Han har en stor kapacitet och skulle klara av uppgifter högre upp i seriesystemet.

Vad jobbar du med?
– Grävmaskinist på Allan Eriksson Mark AB, säger Leon.

Familjesituation?
– Mamma pappa, flickvän Emilia och en hel drös med syrror, vilket gör mig till älsklingspojken i familjen.

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Som moderklubb har jag Norrby SK. Min fotbollskarriär började på Varmsätras fotbollsplan när jag var sex år gammal som ligger 800 meter från dörren. Sedan dess har jag varit Norrby SK trogen i mina 16 säsonger som fotbollsspelare.

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Från fotbollen har jag väldigt många minnen och varit runt på de stora arenorna i Premier League till att få andra pris i Skinnarcupen avJon Knuts, leksing som man är. Men de största som spelare måste jag ändå säga seriesegern på Svedboäng 2018 där vi vann sista matchen och också serien.

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– Favoritklubb ute i världen är Manchester United men följer de större ligorna ute i Europa flitigt. Just nu i VM håller jag på Messis Argentina.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Utanför fotbollen jobbar jag som grävmaskinist men driver även eget företag med fokus på vedförsäljning. Har även köpt min farmors gamla hus hemma i Varmsätra så där försvinner det en hel del tid just nu.

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– På herr sidan tycker jag sättet Västerfärnebo tog sig till division 3 var kul. Det grundar sig mycket i deras bakgrund som landsbygdsklubb men även att flera spelare har Västerfärnebo som moderklubb. Heby AIF tycker jag också är en rolig klubb eftersom vi och de har gjort samma resa med generationsskifte under samma tid. En utmaning Sala FF står inför kommande säsonger.
På damsidan är de såklart roligt att Norrbys damer ligger så pass högt som de gör, men även har bredden med flera lag. När de är så pass många kan man tycka att deras spex på årsfesten skulle vara i nivå med herrlagets. Där har dom lite att jobba med till nästa år.

Julen närmar sig, hur firar du, är det all in med mat och julklappar?
– Julen brukar jag och Emilia fira med hennes familj halva dagen och halva dagen med min familj. Jag är den som springer på Erikslund den 23 december och letar febrilt.

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Om jag fick ge bort en julklapp till en lokal ledare eller spelare hade jag valt “Julle” Ekblom. Han har ställt upp för herrlaget sedan generationsskiftet och varit där varje träning samt varje match. Julklappen skulle vara en kärra med björkved.

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten.
– Min önskelista till tomten är kort men bestämd: En skotork och SM-guld till Leksand.

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Min önskan hade varit att flera lokala lag hamnar i samma serie. Derbyn är alltid roligt. Men även att ni på Sala-Heby fotboll finns kvar såklart.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– Det de flesta inte vet är att jag får vara med i denna kalender enbart för jag sponsrar Sala-Heby Fotboll med Anders-Ols Ved (haha).Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning