Julkalendern Wilma Norberg Östervåla IF


1 år sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 18 Wilma Norberg

Blivande sjuksköterskan Wilma Norberg får vi träffa när lucka 18 är öppnad. Hon har varvat sin idrottskarriär mellan fotboll och brottning.
Hon vill ge bort julklappar till två speciella herrar för att få ordning på kalufserna. Wilma berättar också vad hon är livrädd för.

 

En spelare i Östervåla IF:s framgångsrika trupp tittar fram i lucka 18. 21-åriga Wilma Norberg som bor i Huddungeby mellan Heby och Östervåla.
Där bor hon med sin mor och far och har också en äldre bror. Wilma jobbar inom vården samtidigt som hon studerar till sjuksköterska.

Wilma började fotbollskarriären i Östervåla IF men sedan blev det brottning för hela slanten. Fotbollen lockade dock och nu är hon tillbaka på allvar i sin moderklubb.

Östervåla IF:s tränare Fredrik “Nisse” Nilsson säger så här om Wilma:
– Som spelare är hon tuff, snabb och har ett jävlaranamma. Hon är jobbig att möta. Hon är alltid glad och positiv och har kommit in bra i truppen.

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Min moderklubb är Östervåla IF där jag började spela som liten. Min fotbollsbakgrund är lite knackig men jag spelade i Östervåla IF ett bra tag med flicklaget tills jag slutade och körde helt på brottningen. Sedan började jag spela med Heby AIF:s damlag för en rolig extra aktivitet men slutade sedan när laget la ner. Jag har varit utan fotbollen i några år nu för att träna brottning samt opererat knät två gånger men tog upp fotbollen igen nu i maj 2022 där jag började spela i Östervåla IF igen, säger Wilma.

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Mitt största fotbollsminne från denna säsong skulle jag säga är hela den här säsongen, då jag precis börjat spela igen. En säsong fylld av skratt och vinster med ett fantastiskt lag som tagit emot mig med öppna armar både spelare och ledare vilket jag är otroligt tacksam för.

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– Njaaa, är dålig på att kolla på fotboll, det är roligare att spela.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Jag jobbar på fritiden eftersom jag annars pluggar, sedan tränar jag också brottning samt att jag såklart spenderar tid med min familj och kompisar!

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– Nej, tyvärr inte! Har inte så stor koll på fotbollen mer än att jag börjat spela och att det gått bra för oss i ÖIF i båda divisionerna.

Julen närmar sig, hur firar du, är det allin med mat och julklappar?
– Julen kommer firas med familjen i år för gemenskap och julmat såklart.

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Jag skulle vilja ge bort en julklapp till våra tränare i laget, Fredde och Danne som skulle få sig en varsin mössa/keps för deras otroliga kalufs som de har på huvet! Haha!

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten.
– Ingenting!

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Inget jag kommer på nu men de kommer väl under för säsongen säkert.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– Haha, jag vet inte men kanske att jag är livrädd för spindlar eller att jag har ett jävla temperament som kanske inte alltid syns.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning