Julkalendern Lucka 19 Jacob Ingstedt


3 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls Julkalender 2022 – Lucka 19 Jacob Ingstedt

Vi går in i julveckan idag och Jacob Ingstedt i Tärnsjö IF tittar fram bakom lucka 19. Han avslöjar vad han inte borde vara som brandman och att en sport är på gång.
Mångsysslare kallar han sig själv och han vill ge en julklapp till en fin herre som gjort avtryck i Tifen. Han kan till och med få ett kontrakt.

 

Han kallar sig själv mångsysslare och det kan vi stryka under på. 29-åriga Jacob Ingstedt har vi i lucka 19 som spelade 14 matcher i Tärnsjö IF senaste säsongen och fick avsluta med serieseger i sexan.
Han jobbar som garvare och deltidsbrandman och utöver det är han hemvärnssoldat.

Han bor i Tärnsjö med sambo och fyra barn. Jacob säger själv att han inte är så rik på tid och det förstår vi med dubbla jobb och ett stort engagemang i Tärnsjö IF.

Så här säger Johan Johansson mångårig ledare i Tärnsjö IF om Jacob Ingstedt:
– En oerhört lojal spelare som alltid har ställt upp och givit 110 procent i varje match. Han gör ett kanonjobb i Tärnsjö IF och driver i princip herrfotbollen helt själv med ett grymt driv och passion. Han är en fantastisk människa.

Moderklubb och vilken är din fotbollsbakgrund?
– Tärnsjö IF är moderklubben där jag spelat 22 av mina 23 säsonger, det blev en sejour i Upsala IF under gymnasietiden, säger Jacob.

Vilket är ditt största fotbollsminne från den senaste säsongen, det kan vara lokalt eller något ute i världen?
– Seriesegern är såklart en kandidat men jag skulle ändock säga segern mot Harbo IF på Furuvallen. Den satt fint!

Har du någon favoritklubb i fotboll, förutom din lokala klubb?
– Stockholms stolthet, Djurgårdens IF.

Vad hinner du med på din fritid förutom lokal fotboll?
– Den tid jag har över om vi bortser ifrån fotbollen och arbete så spenderas fritiden åt familjen. Tid är inte något en är rik av.

Har du någon åsikt om hur fotbollen utvecklas i Sala och Heby kommun?
– Det känns generellt som att det sker ett större generationsskifte bland flera lag vilket kan vara en utmaning för klubbarna. Utöver det så vet jag med mig att det är tunt med påfyllning underifrån hos fler klubbar, så ifrån min sida hade jag gärna sett fler samarbeten för att få den lokala fotbollen mer hållbar inför framtiden.

Julen närmar sig, hur firar du, är det all in med mat och julklappar?
– Julen är fantastisk att återuppleva ihop med barnen, så jag går nog in rätt hårt för den. Julmaten försöker jag i största möjliga mån att skippa. Grillat är alltid godast.

Om du fick ge bort en julklapp till en spelare eller ledare i den lokala fotbollen, vilken blir det och vad får hen?
– Den vill jag skicka till David Namerius. En förebild på och utanför planen, en fin herre som gjort avtryck även i Tifen. Av mig får han gratis inträde till våra hemmamatcher nästa säsong, han kan även få ett spelarkontrakt om så önskas, haha.

Vad önskar du själv i julklapp för det här är ett bra skyltfönster för jultomten?
– Jag önskar ett starkt division 5-lag inför nästa säsong, så ett par nyförvärv då.

Snart börjar ett nytt år och med det ett nytt fotbollsår, har du någon önskan om något du vill ska hända i den lokala fotbollen?
– Utöver ett fortsatt stabilt Tifen så vore det väl fantastiskt med ett lokalt division 2-lag på herrsidan!? Så min önskan får bli att Västerfärnebo AIK fortsätter sin resa och tar hem trean nästa säsong.

Avslutningsvis vill alla veta om det är något spännande du vill berätta om dig som ingen vet eller trodde om dig?
– För att vara brandman så är jag faktiskt relativt höjdrädd. Något mer ”spännande” skulle väl vara att jag ihop med ordföranden i Tärnsjö, Mikael Bomander, tänker starta upp friidrotten igen i föreningen under nästa år.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning