Niklas Ericsson, Västerfärnebo AIK. Foto: privat


1 år sedan

De hetaste lokala spelarna i år – placering 1!

Nu är vi framme vid förstaplatsen på Sala-Heby Fotbolls lista över de 30 hetaste spelarna säsongen 2022.
Att det är Västerfärnebo AIK:s back Niklas Ericsson som toppar listan kommer nog inte som någon överraskning.

 

✔️ 1. (ny) Niklas Ericsson, Västerfärnebo AIK.
Vi har följt honom lite på avstånd. Det på grund av att han lämnade Norrby SK och den lokala fotbollen redan som ung tonåring.
Men inför årets säsong återvände han och då blev det spel i division 3 med Västerfärnebo AIK.
Och vad fick vi se? Jo, en 20-åring som kanske var den bästa backen i hela serien. Det var i alla fall det betyg många satte på Niklas.
Sin fotbollsfostran fick han i Västerås SK:s akademi och via IFK Eskilstuna hamnade han i Vaik.
Om det blir fortsatt spel där är osäkert, just nu tränar Niklas med division 2-klubben IK Franke.
En sak vet vi i alla fall: Unge herr Eriksson har potential att nå långt och dessutom vann han Sala-Heby Fotbolls spelarbörs överlägset.
Det är också en merit!

Placering 2-30 på listan.

✔️ 2. (2) Pernilla Andersson, Östervåla IF.
Här går det att skriva hur mycket som helst.
Pernilla kan vara den hetaste målskytten i den lokala fotbollshistorien. År efter år, säsong efter säsong levererar hon.
Alltid!
Och vi alla vet att Pellan skulle kunna spela högre upp. Mycket högre!
Men trivsel är också viktigt och Pellan trivs som många andra i Östervåla IF.
Den gångna säsongen stod 26-åringen för 41 mål i division 2.
Fyrtioen! Det var hälften av ÖIF:s målproduktion och fler mål än av sex av de övriga nio lagen fick ihop totalt.

✔️ 3. (16) Ebba Falk, Norrby SK.
Här kan vi snacka om en spelare som levererade under dem gångna säsongen! Ebba Falk har hunnit bli 27 år och har i många år varit en profil i den lokala fotbollen. Men aldrig tidigare har Ebba som senior gjort så många mål som i år – 18. Det räckte till en fjärde plats i skytteligan.
Och! Ebba vann Sala-Heby Fotbolls spelarbörs!
Men Ebba var delaktig i många av de övriga målen som NSK gjorde och som innebar en sjätte plats – klubbens hittills bästa placering i division 2. Noteras kan att Ebba var han en av tre spelare i NSK som spelade samtliga 18 matcher i serien.

✔️ 4. (24) Simon Johansson, Harbo IF.
Division 6-spelare som skulle kunna spela mycket högre upp! Ja, inte bara en division – kanske två eller tre. Den 28-åriga mittfältaren Simon Johansson levererar match efter match.
Undrar hur många kilometer han springer varje match? En mil eller är det mer än så. Men lämnar Harbo IF gör han inte, Simon är moderklubben trogen. Vi är många som hoppas han tänker om, det skulle vara kul att se vad han skulle kunna göra högre upp. Den gångna säsongen var Simon för övrigt den enda spelaren i HIF som spelade samtliga seriematcher.

✔️ 5. (ny) Emma Valleräng, Östervåla IF.
Tränare Fredrik Nilsson hyllar henne. Medspelarna hyllar henne. Publiken gör också det. Ja, 21-åriga Emma Valleräng från Hedesunda är en riktig klasspelare. Till ÖIF kom hon inför 2020 och sedan dess har hon levererat. I år blev det 20 mål med division 2-laget – plus ett gäng assister. Målen räckte till en andraplats i seriens skytteliga och dessutom slutade Emma tvåa i spelarbörsen.

✔️ 6. (27) Leon Andersson, Norrby SK.
I NSK:s unga lag får 21-årige Leon anses som rutinerad. Mittfältaren debuterade i A-laget som 16-åring och har hunnit med att spela i division 4, 5 och 6. I år slog han dessutom personligt rekord i antal mål som senior – fem.

✔️ 7. (12) Julia Larsson, Östervåla IF.
Säsongens stora supernolla! 22-åriga Julia höll nollan i hälften (nio) av ÖIF:s matcher i division 2. En säsong där Julia tog stora kliv till att bli en ännu bättre målvakt.

✔️ 8. (ny) Ferat Ucmaz, Grällsta IF.
Under sina senaste fyra år med Sala FF i division 3 var han en av de mest tongivande spelarna. Sen tackade han för sig och anslöt till Grällsta IF som spelande tränare. Hur det gick? Laget vann serien och 31-åringen dominerade stort. Dessutom gjorde han ett mål med Gifen och två under sina gästspel med FK Sala.

✔️ 9. (1) Simon Lundén, Tärnsjö IF.
En legend! Men förstaplatsen från i fjol har han fått släppa. Men tro inte att 39-åringen stod för någon svag säsong, han var en stor anledning till att Tifen vann sexan. Att han faller neråt på listan beror på den tuffa konkurrensen. Och det är sista gången målvakten är med på listan – i höstas berättade Simon att han slutar. Ska vi tro på det!?

✔️ 10. (ny) Linus Klinthammar, Heby AIF.
Vårsäsongen 2022 var 19-åringen kanske den bästa spelaren i Upplandsfyran. Dessutom öste han in mål. Hösten blev inte lika bra vare sig för Linus eller Haif. Men givetvis platsar han på topp-10 här!

✔️ 11. (5) Oscar Eriksson, Västerfärnebo AIK.
Oscar har varit viktig på den resa Vaiken gjort från femman till trean. Och den gångna säsongen var han åter tongivande och placerade sig dessutom på andra plats i spelarbörsen. Kanske kommer första målet i division 3 nästa år. I år blev 28-åringen mållös för första gången sedan 2015.

✔️ 12. (ny) Albin Gustafsson, Morgongåva SK.
21-åring som stigit stora steg de senaste åren. Och till nästa år tar han nästa steg – för en tid sedan tog han steget över till division 4-klubben Heby AIF. Albin, som har ett förflutet i Sirius som pojklagsspelare och som 2019 spelade division 3-fotboll med Haif, placerade sig trea i spelarbörsen.

✔️ 13. (ny) Edward Jusu, Tärnsjö IF.
27-åringen kom till Tifen när laget spelade i Upplandsfyran 2020. Nu har han varit med och fört upp laget från sjuan till femman och i år gjorde han 14 mål. Det räckte till seger i skytteligan. Vi kan också notera att Eddie 2015 spelade division 2-fotboll med Konyaspor KIF.

✔️ 14. (ny) Maria Guldbacke, Sala FF.
Sala FF var bra i år och det var mycket tack vare målvakten som nått den aktningsvärda åldern 48 år. Det blev till slut fem nollor för Mia, som på vinterhalvåret spelar innebandy. Respekt!

✔️ 15. (ny) Alessandro Sepulveda, Harbo IF.
Får vi presentera den lokala herrfotbollens bästa målskytt säsongen 2022! 17-årige Alessandro fixade 17 mål att jämföra med de två senaste årens två mål (ett varje år).

✔️ 16. (19) Madelen Lindström, Östervåla IF.
Lite i skymundan är Madde en av de viktigaste spelarna i ÖIF. Det visar också det att hon alltid är med i toppen av spelarbörsen. I år blev det en tredje plats för 24-åringen som spelade samtliga matcher och som gjorde fyra mål.

✔️ 17. (ny) Rasmus Lejdström, Västerfärnebo AIK.
29-åringen visade klass när Vaiken debuterade i division 3. En nivå som Rasmus spelade på för tio år sedan, då med Avesta AIK. Han är inte bara en bra fotbollsspelare – Rasmus bidrar med så mycket mer i Vaik.

✔️ 18. (ny) Håvard Kvello, Ransta IK.
Vad var det egentligen som hände säsongen 2022 för 36-åringen?! Helt plötsligt lossnade målskyttet och han slog personligt rekord med sina 15 mål. Men Västeråssonen bidrar med mycket mer än så och vi hoppas givetvis att vi får se honom på Mullevi även 2023.

✔️ 19. (ny) Minja Sandlin, Sala FF.
Det finns mycket att skriva om Minja, bland annat att hon är duktig att sjunga. Men 24-åringen kan spela fotboll också. I år blev det bland annat fem mål för sitt Sala FF.

✔️ 20. (ny) Catarina Wilén, Tärnsjö IF.
En comeback att minnas! När Catta sprang in på Furuvallens plan den 7 juni i år var det hennes första match på många, många år. Hur det gick? Hon gjorde fyra mål! Till slut blev det 13 mål för 35-åringen med flicklandskamper på meritlistan.

✔️ 21. (ny) Joel Eriksson, Runhällens BoIS.
Det var ett offensivt BoIS vi fick se under årets säsong och det var många som bidrog till det. 28-årige Joel för sin femte säsong i BoIS efter sejouren i Heby AIF (spel i trean) och levererade bland annat två mål 2022.

✔️ 22. (ny) Mathilda Agemalm Ingarv, Norrby SK.
Ranstatjej som varit med några år nu, men Mathilda är bara 29 år. Kom i år tillbaka till NSK efter sex säsonger i IFK Västerås och bland annat spel i division 1. I år var hon en stor bidragande orsak till att det blev nytt kontrakt i division 2.

✔️ 23. (18) Viktoria Andersson, Östervåla IF.
Ännu en spelare som alla tränare önskar de hade i sitt lag. 26-åringen från Tärnsjö är tillbaka efter sin korsbandsskada och är ÖIF:s trygga punkt på mittfältet.

✔️ 24. (ny) Karzan Azizi, Åkra FC.
Kanske minns ni honom i Sala FF för tiotalet år sen? Nu är Karzan tillbaka i den lokala fotbollen och vi sin sett honom på planen i division 8-laget har noterat att det finns mycket fotboll i 31-åringen.

✔️ 25. (ny) Ludvig Nilsson, Östervåla IF.
En intressant och ung spelare som har målsinne. 17-åringen stod för nio seriemål i år och tog rejäla kliv framåt. Ludvig har under vintern tränat med division 4-klubben Heby AIF.

✔️ 26. (ny) Pelle Johannesson, Järlåsa Vittinge FF.
Man kan kanske tro att Pelle har fyllt många år. Men han är inte äldre än 32 år. Men rutin finns och en minst sagt viktig spelare i division 7-klubben. Vann dessutom derbybörsen i serien.

✔️ 27. (ny) Alexander Awet, Grällsta IF.
Grällsta IF vann division 8 och det mycket tack vare Alex målsinne. Han stod för tio mål på de åtta matcher laget spelade.

✔️ 28. (ny) Christopher Viklund, Ransta IK.
Jobbar ofta i det tysta, men oj så viktig Salasonen är för division 5-klubben. En spelare som alla tränare skulle vilja ha i sitt lag.

✔️ 29. (ny) Rasmus Granholm Fredriksson, Västerfärnebo AIK.
Vaiks målvakt är het på flera sätt. Dels för att han är en riktigt bra målvakt – men också för hans lite heta humör. I år höll han nollan i sex seriematcher.

✔️ 30. (9) Amanda Johansson, Norrby SK.
Har gjort en bejublad comeback efter många års uppehåll. Amanda fortsätter att leverera och tar en plats på listan även i år. Placerade sig dessutom på femte plats i spelarbörsen.

✔️ Ut från listan: 2) Velat Ucmaz, Sala FF, 3) Marcus Zilén, Västerfärnebo AIK, 4) Johan Bertilsson, Östervåla IF, 7) Rasmus Hedlund Aldén, Västerfärnebo AIK, 8) Jonas Ahlin, Heby AIF, 10) Zackarias Nilsson, Morgongåva SK, 11) Jakob Eklund, Sala FF, 13) James Papa Yeboah, Sala FF, 17) Samuel Englund Nivala, Morgongåva SK, 19) Thea Modén, Sala FF, 20) Lina Domberg, Norrby SK, 21) Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK, 22) Benedict Kallon, Tärnsjö IF, 23) Lukas Ejnarsson, Heby AIF, 25) Sandra Edman, Morgongåva SK, 26) Tobias Wessman, Järlåsa Vittinge FF, 29) Adam Funk, FK Sala, 30) Madicken Rasbo, Tärnsjö IF.

Fjolårets lista.
✔️ 1. Simon Lundén, Tärnsjö IF.
✔️ 2. (14) Velat Ucmaz, Sala FF.
✔️ 3. (16) Marcus Zilén, Västerfärnebo AIK.
✔️ 4. (ny) Johan Bertilsson, Östervåla IF.
✔️ 5. (15) Oscar Eriksson, Västerfärnebo AIK.
✔️ 6. (2) Pernilla Andersson, Östervåla IF.
✔️ 7. (3) Rasmus Hedlund Aldén, Västerfärnebo AIK.
✔️ 8. (ny) Jonas Ahlin, Heby AIF.
✔️ 9. (23) Amanda Johansson, Norrby SK.
✔️ 10. (ny) Zackarias Nilsson, Morgongåva SK.
✔️ 11. (ny) Jakob Eklund, Sala FF.
✔️ 12. (ny) Julia Larsson, Östervåla IF.
✔️ 13. (18) James Papa Yeboah, Sala FF.
✔️ 14. (19) Madelen Lindström, Östervåla IF.
✔️ 15. (ny) Markus Lindholm, Västefärnebo AIK.
✔️ 16. (8) Ebba Falk, Norrby SK.
✔️ 17. (ny) Samuel Englund Nivala, Morgongåva SK.
✔️ 18. (ny) Viktoria Andersson, Östervåla IF.
✔️ 19. (ny) Thea Modén, Sala FF.
✔️ 20. (ny) Lina Domberg, Norrby SK.
✔️ 21. (1) Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK.
✔️ 22. (ny) Benedict Kallon, Tärnsjö IF.
✔️ 23. (6) Lukas Ejnarsson, Heby AIF.
✔️ 24. (9) Simon Johansson, Harbo IF.
✔️ 25. (10) Sandra Edman, Morgongåva SK.
✔️ 26. (30) Tobias Wessman, Järlåsa Vittinge FF.
✔️ 27. (ny) Leon Andersson, Norrby SK.
✔️ 28. (ny) Dennis Eriksson, Ransta IK.
✔️ 29. (ny) Adam Funk, FK Sala.
✔️ 30. (ny) Madicken Rasbo, Tärnsjö IF.

Listan 2020.
✔️ 1. (15) Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK.
✔️ 2. (1) Pernilla Andersson, Östervåla IF.
✔️ 3. (10) Rasmus Hedlund Aldén, Sala FF.
✔️ 4. (22) Simon Lundén, Tärnsjö IF.
✔️ 5. (20) Ida Svahn, Norrby SK.
✔️ 6. (ny) Lukas Ejnarsson, Heby AIF.
✔️ 7. (17) Ida Segelsbo, Östervåla IF.
✔️ 8. (ny) Ebba Falk, Norrby SK.
✔️ 9. (ny) Simon Johansson, Harbo IF.
✔️ 10. (ny) Sandra Edman, Morgongåva SK.
✔️ 11. (ny) Martin Wik, Tärnsjö IF.
✔️ 12. (ny) Marcus Folkesson, Morgongåva SK.
✔️ 13. (ny) Victor Torsteinsrud, Ransta IK.
✔️ 14. (ny) Velat Ucmaz, Sala FF.
✔️ 15. (9) Oscar Eriksson, Västerfärnebo AIK.
✔️ 16. (ny) Marcus Zilén, Västerfärnebo AIK.
✔️ 17. (ny) Elin Johansson, Norrby SK.
✔️ 18. (ny) James Papa Yeboah, Sala FF.
✔️ 19. (ny) Madelen Lindström, Östervåla IF.
✔️ 20. (ny) Matilda Hammarqvist, Västerfärnebo AIK.
✔️ 21. (ny) Linus Klinthammar, Heby AIF.
✔️ 22. (24) August Dalfjord, Ransta IK.
✔️ 23. (ny) Amanda Johansson, Grällsta IF/Norrby SK.
✔️ 24. (ny) Andreas Lindberg, FK Sala.
✔️ 25. (ny) Linn Merelius, Norrby SK.
✔️ 26. (ny) Britta Andersson, Sala FF.
✔️ 27. (ny) Niklas Stenberg, Runhällens BoIS.
✔️ 28. (ny) Kalle Karlsson, Tärnsjö IF.
✔️ 29. (ny) Emma Hellström, Tärnsjö IF.
✔️ 30. (ny) Tobias Wessman, Järlåsa Vittinge FF.Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning