Heby AIF Foto: Gernas Molla


1 år sedan

Seriestart: Heby AIF – “Vi är mycket bättre förberedda i år än förra året”

Heby AIF:s Erik Acar gör sin andra säsong som tränare i klubben och han är riktigt nöjd med försäsongen. Sex nyförvärv har adderats till den unga truppen.
Heby AIF vill inte sätta upp någon målsättning för att sätta press på spelarna och Acar har tagit ett steg tillbaka och släpper fram Johan Namerius.

 

Heby AIF, som har gått igenom en generationsväxling, ska spela i division 4 Uppland som startar kommande helg.
Erik Acar från Västerås gör sin andra säsong som tränare i Haif och känner att de är mycket mer förberedda nu än vid samma tid förra året.

Erik är känd för att höras från sidlinjen vid avbytarbåset under matcherna. Men under flera av träningsmatcherna har det varit väldigt lugnt.

Har du tagit ett steg tillbaka?
– Det finns ingen anledning att coacha när det fungerar bra. Spelarna måste känna att de har förtroende. Det kändes naturligt att ta ett steg tillbaka men visst kan jag reagera med direktiv till spelarna men det blir bara ett par gånger per match. Johan Namerius sköter coachningen riktigt bra, säger han.

Seriepremiären närmar sig, känner ni er redo?
– Ja, det tycker jag, vi är mycket mer förberedda i år än förra året.

Hur många träningsmatcher har ni spelat?
– Sex matcher har vi spelat: Skiljebo SK U-19 2-1, IK Franke 0-4, Syrianska IF Kerburan 2-3, Gideonsbergs IF 5-1, Västerfärnebo AIK 0-0 och Bosnisk SK 8-0. Vi har ju mött lag från division 2 till 4 och med olika spelstilar och jag tycker vi gjort det riktigt bra.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Vi ska försöka att vara ett spelande lag. Jag var ny förra året i Heby AIF och det var mycket som var nytt för spelarna under min ledning. De har orkat med förändringarna och de har utvecklats mer än vad jag trodde vid den här tidpunkten. De märker att min träning fungerar. Visst kan det vara mentalt jobbigt men jag lindar inte in någon kritik utan säger vad jag tycker direkt.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit jättebra. Vi har tränat i sporthallen under vintern i tre månader med futsal och styrketräning. Vi hade inte haft någon träning på konstgräset när vi spelade första träningsmatchen. Men efter att den blev isfri så kör vi där.

Vilka blir nyckelspelare?
– Viggo Ejnarsson har levererat och blir viktig i seriespelet. Mittbackarna Hugo Spårebo och Albin Gustavsson blir viktiga både defensivt och offensivt. Det är många som kan nämnas här men Linus Klinthammar förstås och en oslipad diamant i Ludvig Nilsson.

Är det någon spelare som tagit stora kliv under försäsongen?
– Viggo Ejnarsson, Liam Bosell, Max Ellström och Noah Ferarri om man jämför med förra året.

Lag: Heby AIF.
Tränare: Erik Acar.
Serie: Division 4 Uppland.
Placering i fjol: Nia i fyran.
Nyförvärv: Hugo Spårebo, Mikael Robertsson och Ahmed Krdi, alla från Sala FF, Ludvig Nilsson, Östervåla IF. Albin Gustavsson, Morgongåva SK, och Emil Sundbom, Köpings IS.
Spelarförluster: William Bosell, FK Sala.
Målsättning: Vi har inte satt någon för att inte sätta press på spelarna. Vi får se i sommar hur vi ligger till och kan sätta mål då. Om vi är med där uppe går vi för serieseger förstås. Är det nedre halvan då så ser vi till att hålla oss kvar.
Seriefavorit: Jag har ingen koll på motståndarlagen.
Premiär: Strömsbergs IF hemma på Tegelvallen fredagen den 14 april.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning