Andreas Warnberg, Runhällens BoIS. Foto: Ove Eriksson


5 månader sedan

Runhällens BoIS vaknade för sent – “Det räcker inte att spela bra i tio minuter”

Runhällen BoIS får vänta på säsongens första trepoängare. På fredagskvällen blev Sigtuna IF på bortaplan för svåra när de vann med 4-2 (2-0).
– Vi var riktigt dåliga ikväll och hade inte en målchans i första halvlek, säger Axel Hedlund tränare i Runhällen BoIS.

 

Runhällen BoIS spelade på fredagskvällen sin tredje match i division 6 västra Uppland. Bortamatch mot Sigtuna IF stod på programmet. Ett hemmalag som vann sin premiärmatch. Runhällen har startat med en oavgjord och en förlust.

Det var Sigtuna som var det bättre laget för kvällen och kunde också ta ledningen efter 20 minuter. Deras andra mål kom i sista minuten av första halvlek. Så det var underläge med 0-2 för Runhällen BoIS när lagen gick till pausvila.
– Vi spelade riktigt dåligt i första halvlek, man kan nästan säga att det var katastrofalt. Vi skapade inte ens en enda målchans, säger Axel Hedlund tränare i Runhällen BoIS.

Det såg inte så mycket bättre ut i första delen av andra halvlek heller. Sigtuna kunde utöka till 3-0 i minut 57 och 4-0 när klockan stod på 66 minuter. Andreas Warnberg som blev utbytt tidigare i matchen fick komma tillbaka in när det återstod mindre än en kvart.

Han tackade för förtroendet i minut 82 och 84 gjorde han två mål och snyggade till siffrorna. Adrian Johansson hade en boll i ribban i slutet men det blev en förlust med 2-4 för Runhällen som får vänta på säsongens första seger.

– Det räcker inte att spela fotboll i tio minuter i en match för det var sista tio vi vaknade. Vi var dåliga på hela plan i den här matchen, avslutar Hedlund som ändå är nöjd med Warnbergs inhopp samt Adam Berggren och Jesper Hedlund som kom in när det var 20 minuter kvar.

Nästa match för Runhällen BoIS spelas hemma 11 maj mot Hagby IK.

Runhällen BoIS trupp mot Sigtuna IF. 
1 Niklas Stenberg (MV)
3 Joakim Carlén
4 Adrian Johansson (K)
8 Jonathan Johansson
9 Andreas Warnberg
10 Alexander Johansson
11 Ali Shafai
13 Nils Jansäter
14 Oskar Hermansson
17 Albin Heidenborg
18 Daniel Hoch
Ersättare
5 Victor Hermansson
15 Mirza Dresevic
19 Adam Berggren
21 Jesper HedlundTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning