Sala FF:s Emma Gottfridsson. Foto: privat


5 månader sedan

Sala FF fick en lektion i Fagersta – “Västanfors IF vinner serien”

Underläge med 0-4 i paus och till slut förlust med 2-8 för Sala FF:s damer på lördagskvällen. Emma och Britta gjorde målen.
– Vi gör en kämpainsats och vi ger aldrig upp men mot det här motståndet är det tufft, säger Börje Persson, tränare i Sala FF.

 

En tuff uppgift för Sala FF:s nya division 3-lag i bortapremiären. Västanfors IF på Fagerliden i Fagersta stod för motståndet. De vann sin premiär med 5-1 mot Sköllersta IF samtidigt som Sala FF förlorade med 2-3 mot Sörstafors-Kolbäck FK.
Serien heter division 3 Örebro-Västmanland som innehåller fem lag från Örebro FF och sju från Västmanland.

Det var tufft för Sala FF i första halvlek som låg under med 0-4 redan efter en halvtimme. 1-0 till Västanfors redan efter två minuter som de ökade på till 2-0 när klockan vara stod på åtta minuter.
3-0 efter 20 minuter och 4-0 efter 28 miuter.
Tuff start för Sala FF.

Sala FF var nära en kvittering direkt efter att Västanfors gjorde 1-0 när Lydia Högberg och Thea Modén var igenom men Sala FF hade också ytterligare målchanser men det ville sig inte.
Lagen gick till halvtidsvila med ledning med 4-0 för Västanfors IF.
– Det går fort när man möter Västanfors. De är ju ett division 2-lag och det visade de, säger Börje Persson tränare i Sala FF.

Ett litet hopp fick Sala FF när de efter tio minuter i andra halvlek reducerade till 1-4. Thea Modén assisterar från kanten in till Emma Gottfridsson som sätter reduceringen.

Efter det radar hemmalaget upp målskyttar på rad: 5-1, 6-1, 7-1 och 8-1 innan Britta Andersson snyggar till siffrorna med att göra 2-8 efter väggspel med Malin Johansson.
– Det här motståndarna vinner serien de står i en klass för sig. Vi gör en kämpainsats och vi ger aldrig upp men mot det här motståndet är det tufft, säger en inte alltför missnöjd Persson.

Sala FF:s trupp.
Karolina Pölder
Juni Svärd
Yi Fan Deng
Emma Gottfridsson
Fanny Söderström
Thea Modén
Britta Andersson (K)
Mehnaz Rezai
Tova Söderström
Ellen Karén
Julia Tengwall
Lydia Högberg
Amanda Ericsson
Evelina Hallberg
Ronja Jareholm
Maria Guldbacke
Malin JohanssonTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning