Östervåla IF 2022. Foto: Privat


5 månader sedan

Östervåla IF jobbar för ett herrlag 2024 – “Lite hemligt just nu”

I februari lades herrlaget ned i Östervåla IF. Men nu är det något på gång igen och det finns en hel del som talar för att klubben har ett lag i seriespel 2024.
– Det är lite hemligt med namn och grejer för tillfället men det rör på sig, berättar Kim Wictorsson i ÖIF.

 

Den 7 februari kunde Sala-Heby Fotboll berätta att Östervåla IF drar sig ur division 6 norra Uppland. Efter en rörig fotbollssäsong 2022 valde klubben att lägga ned herrlaget.
– Vi behöver ta ett omtag kring hela herrfotbollen så en fungerande organisation och struktur är redo för nästa herrlag så vi inte lever på en persons driv, sa Kim Wictorsson då.

Bara några månader senare så är det något på gång igen i ÖIF och det planeras för ett herrlag i seriespel 2024.
– Sektionen tillsatte för ett tag sedan en grupp ”sportchefer” för att sondera marknaden och jobba för att ställa ett herrlag på benen. Ett arbete som i dagarna har börjat bära frukt då de är detaljer från att rekrytera en ny tränare för A-truppen, berättar Wictorsson.

I dag säger Kim så här om det som hände i februari.
– Det var riktigt tungt att behöva lägga ner. Detaljer kring varför begraver vi och satsar på att vi ska slippa det framöver och att vi nu lyckas bygga den starka organisationen kring laget vi eftersträvar.

Kim tog sig an uppdraget att starta herrlaget igen och han kände att det behövdes en grupp utanför sektionen som kunde se och utvärdera vad som inte hade fungerat – men också det som varit bra.
Vilka som är involverade är dock ännu inte officiellt.
– Det är lite hemligt med namn och grejer för tillfället men det rör på sig.

Men Kim berättar att de har fått positiva reaktioner från ett gäng spelare som vill vara med på en nystart.
– Två materialförvaltare har sagt ja till att vara i ledarstaben och just nu är de på jakt efter någon assisterande tränare och minst två lagledare innan vi trycker på den stora röda knappen och kör för 2024, berättar han.

Just nu är det ett 15-tal spelare som sagt att de vill vara med. Dessutom har ÖIF ett pojklag med 15- och 16-åringar som redan i fjol fick prova på seniorspel.
– Jag tror säkert att ”gruppen” räknar med grabbarna som var med och spelade redan förra året till den stomme som ska finnas.

ÖIF har haft ett herrlag i seriespel alla säsonger sedan mitten av 1920-talet, förutom 2023 även 1991 och 2020.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning