Målskyttar mot FC Europa, Jakob Eklund, Adam Funk, Filmon Teklesenbet och Max Helmin Eriksson FK Sala


5 månader sedan

Det var nära att matchen bröts när FK Sala tog tre poäng mot FC Europa Juniors

FK Sala vann bortamatchen mot FC Europa Juniors med 4-3 (2-2) på torsdagskvällen. Jakob “Jacke” Eklund gjorde segermålet med tio minuter kvar.
Något omklädningsrum fanns inte så det blev ombyte ute på parkeringen och en liten invasion av ungdomar på planen under matchen.

 

FK Sala spelade på torsdagskvällen på Bäckby IP i Västerås i Västmanlandssexan. För motståndet stod FC Europa Juniors som förlorat sina första tre matcher.
När FK Sala kom till arenan fanns det inga omklädningsrum och de blev hänvisade till en annan plats men avstod den och bytte om på parkeringen. Ingen bra start på kvällen och någon toalett fanns inte heller att tillgå.

Det var ett tekniskt och kontringsstarkt FC Europa som kom snabbt men avsluten gick oftast över och på sidan av målburen.
FK Sala fick en hörna efter tio minuter och på den tryckte Filmon Teklesenbet in ledning 1-0 för FK Sala.

FC Europa fortsatte att trycka på mot bortalagets mål och bara tre minuter efter ledningsmålet kommer kvitteringen till 1-1 via stolpen.
Hemmalaget tog också ledningen med 2-1 på en lobb när det spelats 30 minuter.
Adam Funk tryckte sedan in kvittering till 2-2 med sex minuter kvar till paus.
Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Det var oroligt runt planen efter målet och vid ena hörnflaggan på sidan av keeper Daniel Teborn strömmade det in ungdomar. Det var inte fans till FC Europa utan någon annan gruppering som tyckte det var kul att springa in på planen.
Domartrion hade lite jobb med att få bort de objudna gästerna.
I pausen diskuterades det om matchen skulle avbrytas och de hade kontakter med förbundet men bestämde sedan att fullfölja matchen.

Andra halvleken är jämn med halvchanser åt båda håll första kvarten.
I den 63:e minuten får en Europa-spelare på en riktig praktträff från 20 meter som inte Teborn i FK Sala nådde och hemmaledning 3-2.
FK Sala kvitterade ännu en gång och det är inhopparen Max Helmin Eriksson som gjorde 3-3.

Ett mål som målvakten i FC Europa förmodligen tyckte var offside. Det gick ut över assisterande domaren och han fick säkert höra några väl valda ord. Detta berättade han för domaren som tog upp det röda kortet.

Med en man mer sista kvarten hade FK Sala ett gyllene läge att kunna avgöra matchen. Det är tio minuter kvar när Jakob Eklund får en passning ute på högersidan i straffområdet. Ett läge där han gjort massor av mål under sina år i Sala FF och han gjorde inget misstag den här gången heller.
Det skulle visa sig vara ett segermål och FK Sala kunde åka hem med tre poäng i bagaget men först fick de byta om där ute på parkeringen igen.

I FK Sala får Adam Funk och Jimmy Sjöstrand extra plus samt inhopparen Max Helmin Eriksson.
– Jag är glad att vi vände och vann. Hela arrangemanget är dåligt här. Planen är en katastrof, inga gummikulor i mattan så man halkar hela tiden. Trasiga målburar och så vidare men det är skönt att få med sig tre poäng. Det är första segern på den här planen men det är svårt att glädjas en sådan här kväll med allt strul runt omkring, säger spelande tränare Samuel Sillén som fick utgå på grund av en lårkaka som kanske känns lite extra i morgon bitti.

FK Salas trupp.
Samuel Sillén
Daniel Teborn
Jörgen Andersson
Fredrik Björklund
William Bosell
Jakob Alvaro Eklund
Adam Funk
Filip Hedström
Max Helmin Eriksson
Mahdi Hosseini
Andreas Johansson
Filip Norgren
Johan Pettersson (K)
Jimmie Sjöstrand
Filmon TeklesenbetTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning