Glada spelare i FK Sala efter segern mot Gäddeholms FF Foto: Ove Eriksson


10 månader sedan

FK Sala var på väg mot en utklassningsseger men Gäddeholms FF fick stopp på det

FK Sala vann ganska komfortabelt på bortaplan mot Gäddeholms FF i division 6 Västmanland. Siffrorna slutade 5-2 (3-1). Men segern borde varit större.
Spelande tränare Samuel Sillén stod för två av målen och hattricket var bara en stolpe borta.

 

Gäddeholms FF på tionde plats i division 6 Västmanland tog på torsdagen emot FK Sala på Hamre IP i Västerås. FK Sala på sjätte plats innan matchen med sina elva poäng mot Gäddeholms FF som hade sju.

FK Sala satte gasen i botten från start och Gäddeholm fick knappt låna bollen de första tio minuterna. I minut elva dömer domaren straff för FK Sala efter en handssituation. Adam Funk kliver fram och sätter distinkt 1-0.

Minuten efter ledningsmålet är det lite slappt och slarvigt försvarsspel i FK Sala och Gäddeholm kan kvittera omgående. Det var deras första avslut i matchen. Desto flera hade FK Sala haft och Jakob Eklund var nära två gånger att få in bollen. I den 20:e minuten kunde till slut Jakob Eklund överlista målvakten i Gäddeholm efter djupledsboll från Filip Norgren.

Det är FK Sala som är det klart bästa laget i första halvlek och ett mål till skulle det bli innan paus. En av de bättre i FK Sala för kvällen Torbjörn Johansson slog ett inlägg som Samuel Sillén trycker in till ledning 3-1. Strax efter slår Johansson ett likadant inlägg som Samuel sätter i stolpen. Första halvlek klart till FK Sala som kunde haft en större ledning.

Alldeles i början av andra halvlek slarvar Gäddeholm i försvaret och Filip Norgren snappar upp en boll som han sätter till 4-1. Timmen är spelad när Gäddeholm på nytt slarvar i försvarsarbetet och FK Sala gör 5-1. På nytt är det Samuel Sillén som är målskytt.

Gäddeholms FF reducerar med kvarten kvar och har väl bud på något till men FK Sala vinner rättvist med 5-2. Gäddeholms FF åker på ett rött kort när det är fem minuter kvar när Jakob Eklund blir kapad. Det delades ut ett gult för det så Gäddeholmsspelaren måste ha sagt något som man inte borde säga för det blev ett gult till som förvandlades till rött.

– Vår första halvlek var riktigt bra och hela laget gjorde ett riktigt bra jobb. Vi kommer in i svackor ibland men idag löste vi det. Vi hörde att de sa “ska vi gå för det eller hålla ner siffrorna”. Och siffrorna höll de nere för vi kunde ha vunnit större, säger spelande tränare Samuel Sillén i FK Sala som vill berömma Torbjörn Johansson, Filip Norgren och Jimmie Sjöstrand men betonar att hela laget gör en bra insats.

Nästa match spelar FK Sala på hemmaplan 15 juni då Hornafrik Ungdomsförening IF kommer på besök.

FK Salas trupp.
1 Marcus Lindberg
2 Filip Hedström
3 Andreas Johansson
4 Joakim Falk
6 Jörgen Andersson
8 Samuel Sillén
9 Jimmie Sjöstrand (K)
11 Torbjörn Johansson
12 Jakob Eklund
13 Adam Funk
14 Filmon Teklesenbet
15 Mahdi Hosseini
17 Fredrik Björklund
18 Filip Norgren
20 Max Helmin Eriksson
68 Niklas SvärdTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning