Norrby SK dam. Foto: Privat


10 månader sedan

Seger och kryss för Norrby SK på Norrbyliden

IK Råby Västerås hade lämnat återbud. Trodde Norrby SK… Men när det var dags för avspark i sju-mot-sju-serien på Norrbyliden dök de upp och det blev tre matcher i stället för en.
Resultatet för NSK? En seger och en oavgjord.

 

Det blev trots allt tre matcher i sju-mot-sju-serien på Norrbyliden.
– IK Råby dök upp, det måste ha blivit något missförstånd. Men det var kul, bättre med två matcher för lagen, säger Evelina Back i Norrby SK.

Två matcher för NSK och i den första mot Kvicksunds SK blev det 1-1 och målskytt var Jessica Karlsson.
– En jämn match där vi hade lite mer av spelet och lite vassare chanser. Men sista skärpan saknades lite, säger Evelina.

Andra matchen spelades mot IK Råby Västerås och då vann NSK med 4-0. Noteras kan att Råby inte hade någon avbytare. Dessutom råkade de ut för en huvudskada halvvägs in i matchen och den avslutades med spel sex-mot-sex.
– Vi spelar jättebra, rullar boll och använder ytorna fint och radar upp målchanser. Men en riktigt bra målvakt, kanske seriens bästa, håller nere siffrorna för råby. En eloge till Råby för kämpainsatsen, säger Evelina.
Målskyttar var Lina Pettersson 2, Jessica Karlsson och Sara Olsson.

– En riktigt väl genomförd dag av samtliga, men lite extra beröm till Lina Pettersson som skapar mycket chanser och är stabil i defensiven. Beröm också till flicklagsspelaren Amanda Enstedt som har gör sina bästa matcher med oss, löpvillig och med flera fina kombinationer med sina äldre lagkompisar, berättar Evelina Back.
Nästa gång NSK ska spela i sju-mot-sju-serien är den 19 augusti. Då ska de möta Barkarö SK, IK Råby Västerås och Skiljebo SK på Råby IP.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning