SA-triangeln. Foto: Niclas Bergvall


5 månader sedan

Sala FF drar sig ur SA-triangeln – som ställs in

Det blir ingen SA-triangel i år. Anledningen är att Sala FF har lämnat återbud och då väljer arrangörsklubben Heby AIF att ställa i klassikern.
– Spelarna måste få tänka på något annat under uppehållet, säger Wallit Kurdu Bakir, tränare i Sala FF.

 

Det blir ingen SA-triangel i år. Anledningen är att Sala FF drar sig ur.
– Anledningen är att vi haft en tung vårsäsong och vi ledare känner att vi måste prioritera rätt, berättar Wallit Kurdu Bakir, tränare i Sala FF.

När SFF meddelade att de inte kommer att ställa upp tog årets arrangörsklubb Heby AIF beslutet att ställa in.
– Vi tog beslutet på måndagsmorgonen, säger Gernas Molla i Haif.
Det är för övrigt andra gången som den klassiska triangeln, som startade 1934, ställs in. Första gången var 2020, då på grund av coronapandemin.
Triangeln spelades 2021, men då utan Tärnsjö IF. I stället klev Ransta IK in och ersatte – och dessutom vann RIK.

SFF:s Wallit Kurdu Bakir beklagar beslutet, men känner att det fanns inget alternativ i det läget klubbens herrar befinner sig. Laget har inlett division 4 med idel förluster och har tappat många spelare.
– Spelarna måste få tänka på något annat under uppehållet. Sen att vi ska inleda höstsäsongen med en triangel där det är flera spelare borta på semester känns inte bra, säger han.

Haif-ledningen diskuterade att eventuellt bjuda in en ersättare för Sala FF, men så blev det inte.
– Vi tror att det behöver diskuteras föreningarna emellan efter säsongen om hur vi gör med SA-triangeln. Vi i Heby AIF tror ändå en triangel av något slag är en lagom start på en höstsäsong, men också något för den lokala fotbollspubliken, säger Gernas Molla.
Heby AIF diskuterade för övrigt även med Tärnsjö IF om triangeln skulle spelas eller inte.
– Även om den skulle spelas på Tegelvallen så behöver alla inblandade få säga sitt. Vi borde kanske samverka kring start av höstpremiären redan i januari/februari för att få fram en speldag som passar alla tre klubbar.

Under flera år har matcher mellan Sala och Heby kommuner spelats, tidigare med Sala Allehanda som arrangör – men de senaste gångerna med Sala-Heby Fotboll som arrangör. En tillställning som lockade många åskådare, men som de senaste åren inte går att genomföra på samma sätt eftersom många av de lokala lagen spelar långt efter midsommar innan uppehållet.
– Triangeln och Kommunmatchen var två tillfällen som bröt av den vanliga fotbollsvardagen. Något spännande och lokalt att se fram emot som fotbollsälskare, säger Gernas Molla.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning