Bronsmedaljer 2010


2 månader sedan

“Spelarna i Sala FF har väntat i 13 år men Ingemar Johansson fick vänta i 30 år på sin medalj”

Lagledaren i Sala FF 2010 vill ha upprättelse efter att hittat något i förrådet som borde ha gjorts för 13 år sedan.
Det är 17 fotbollsspelare som skulle ha prisats då men omständigheter gjorde att det inte blev så. Men Ingo fick vänta längre.

 

Säsongen 2010 spelade Sala FF i division 4 Västmanland. Undertecknad var lagledare till ett härligt gäng fotbollsspelare och den säsongen var det inte långt ifrån att det skulle bli en kvalplats till trean men Kungsör BK knep den.
Seriesegrare blev Arboga Södra.
Ett par säsonger senare var det i alla fall Sala FF:s tur att vinna serien och ta steget upp i division 3.

Det blev alltså en slutlig tredjeplats säsongen 2010 och bronsmedaljerna togs med bred mariginal med 14 poäng ner till fyran Kolsva IF. Skyttekung i Sala FF det året var Niklas Svärd som satte tio mål.
Matcherna spelades på Silvervallen på den tiden och största publiksiffran var mot Arboga Södra då det kom 329 åskådare för att se Sala FF spela 1-1 mot blivande seriesegraren.

Efter säsongen var det naturligtvis fest med prisutdelning. Lagledaren hade som uppgift att dela ut bronsmedaljerna som hade skickats från Västmanlands Fotbollförbund.
Det var dock den lördagen det körde ihop sig lite. Det var mycket att fixa till fotbollsavslutningen och de 17 medaljerna kom inte med till festlokalen.
Tanken var väl att dela ut dem på någon träning efter sista matchen men det blev inte så. De hamnade i en låda i förrådet.

En regnig dag nyligen gick undertecknad igenom ett antal lådor i förrådet. Något som inte gjorts på många år och i botten av en av lådorna låg 17 bronsmedaljer med ingraverad text “3:a Div 4 2010” Då kom det dåliga samvetet fram som måste rättfärdigas.
Den gamle världsmästaren i boxning, Ingemar “Ingo” Johansson fick vänta på sin OS-medalj i 30 år. Det var efter att han diskats i OS-finalen i Helsingfors 1952. Men det ändrades och OS-generalen Juan Antonio Samaranch kunde ge Ingemar hans välförtjänta OS-silver tre decennier efter OS.

Då är ju 13 år efter fadäsen på Sala FF:s fotbollsavslutning ingenting i jämförelse med Ingos 30 år.
Det finns alltså 17 medaljer men det borde vara 18 men nu är det så och här är de som ska ha sin medalj.

Patrick Skedung som gjorde två mål, målvakten Erik Folkegård och mittbacken Jonathan Pierrou samt Pelle Hammarbäck som spelade alla 22 matcherna.
Det blev 21 matcher för Johan Godén och Karzan Azizi. Båda stod för tre mål vardera under säsongen.
Niklas Svärd spelade 20 matcher och med sina tio mål blev det ett mål varannan match.
Bryan Mattsson och försvarsbjässen Jonas Spårebo fick ihop 19 matcher.
Robert “Robban” Hammarström, Karwan Azizi och Velat Ucmaz, som också tog säsongens enda röda kort, samt målvakten Elias Spång spelade 18 matcher.
På mittfältet spelade en riktig duracellkanin i Rasmus Liljebäck som spelade 17 matcher.
En match mindre blev det för Filip Norgren och Olle Forsberg fick ihop 14 matcher. Daniel Ekman har rätt till den 17:e och sista medaljen.

Det var naturligtvis ytterligare några spelare som spelade matcher säsongen 2010 men de var inte kvalificerade för medalj.
Tarik Delibasic och Ferat Ucmaz sju matcher, Jonathan Reutervall och Patrik Bjurling fem matcher samt Oscar Ullsten, Michael Andersson, Magnus Pettersson och Jim Ädel tre matcher. Jakob Eklund fick ihop två matcher.

Till sist gjorde Fouad “Foffo” Youcefi en match. Han satsade på journalistiken i stället och har blivit en lovordad utrikeskorrespondent.
Nu har ni 17 som gjort flest matcher säsongen 2010 möjlighet att få er rättfärdiga bronsmedalj från säsongen 2010.
Hör av er till redaktionen på Sala-Heby Fotboll så ser vi till att ni får er medalj runt halsen och kan fylla på era prisskåp.

Det tog 30 år för Samaranch att ge “Ingo” sin välförtjänta medalj så 13 år är ju mindre än hälften för att Sala FF:s fina lag 2010 har möjlighet att få sina välförtjänta medaljer. Skribentens dåliga samvete känns nu bättre och spelarna kan visa sina bronsmedaljer för barn och i framtiden barnbarn.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning