Östervåla IF. Foto: Ove Eriksson


1 månad sedan

Det blir ett herrlag i ÖIF nästa år – “Vi fick ihop allt till slut”

Nu är det helt klart att Östervåla IF kommer till spel med ett herrlag nästa år. Och det med ett helt gäng ledare.
– Som läget är nu har vi två tränare, fyra lagledare och fyra materialförvaltare, berättar Kim Wictorsson, som blir huvudtränare.

 

Efter fjolårets säsong lades Östervåla IF:s herrlag ned.
Det efter en säsong som var lite rörig och i februari togs beslutet att inte komma till spel.
Men i maj i år kunde Sala-Heby Fotboll berätta att klubben var i startgropen för att starta laget igen.
Och nu är det klart!
– Vi fick ihop allt till slut. Vi kommer att ha ett junior- och herrlag som kommer vara en träningsgrupp och då spela i en junior- och en division 8-serie, berättar Kim Wictorsson i ÖIF.

Det är också Wictorsson som kommer att vara huvudtränare och i övrigt ser det mycket bra ut i ledarstaben.
– Som läget är nu har vi två tränare, fyra lagledare och fyra materialförvaltare.

Hur många spelare har visat intresse?
– Till den truppen så har vi i dagsläget så har vi cirka 30 namn , då är även juniorspelarna inräknade. Alla spelare är från orten eller närområdet och har en koppling till ÖIF, berättar Wictorsson.

Bara för några år sedan hade ÖIF två seniorlag i seriespel. Men sen gick det utför och inför årets säsong togs ett sent beslut att inte spela med något herrlag alls.
Hur ser det ut med antal unga spelare?
– Just att vi har en gemensam trupp så kommer steget för de unga spelarna till seniorspelare vara bra mycket kortare hoppas vi på.

När kommer träningarna att köra i gång?
– Vi kommer köra igång i vinter med lite fysträning och inomhusfotboll. Vi siktar på att få igång allt i mitten av november.

Det är inte första gången som Östervåla IF inte haft något lag i seriespel. Första gången det skedde var 1991, men även 2020 och dessutom i år.
Vad behöver ni göra för att inte hamna i samma läge igen?
– Det vi varit noga med är att få en stor stab för att fördela arbetet ordentligt. Något som inte fungerat tidigare då allt hamnat på ytterst få personer. Det har varit en stor orsak till att det har kraschat tidigare. Vi kommer fortlöpande försöka utöka ledarstaben med folk som kan och vill hjälpa till, berättar Wictorsson och fortsätter::
– På spelarsidan kommer juniorlaget finnas med och utvecklas in i herrlaget så småningom. Utöver det har vi en talangfull grupp i vårt P11/12-lag som kommer kunna fylla på junior- och herrlag. Sen får vi hoppas på att alla fortsätter och att Östervåla IF växer sig starka över en längre period.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning