Sala FF målskyttar mot Sköllersta IF Julia Tengwall 2, Lovisa Call 2, Lydia Högberg, Ebba Heidenborg Vegholm, Evelina Hallberg, Thea Modén. Foto: privat


6 månader sedan

Heta Listan med samma etta som förra veckan – segerrader och derbyn platsar också

Ett lag som spöade serietrean med hela 8-2 är på första plats på veckans Heta Lista. En placering som de hade förra veckan också.
De övriga platserna handlar om klubbrekord, derbyn och segerrader. Gratismatchen på Marmorvallen får också plats på listan.

 

Sista Heta Listan i augusti och det är samma etta som förra veckan. Ett lag som verkar vara i toppform.
På Marmorvallen hade Harbo IF ett viktigt arrangemang som naturligtvis är med på listan.
Norrby SK radar upp segermatcher så damerna och herrarna delar på bronset.
Det vankas derby i veckan och en seger där kan betyda serieseger.
Femma på listan blir premien när man vunnit med de största siffrorna i klubbens historia.

Varje måndag presenteras listan och tre mål kommer troligen att räcka för att ta en plats.
En lista som innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

✔️ 1 (1) Sala FF:s damer.
Vad var det egentligen som hände på Lärkan på söndagen!? Så skrev vi förra veckan på Heta Listan. Då var det serieledaren som fick stryk på Lärkan.
Nu var serietrean Sköllersta IF på besök och de fick vända hem med med en stor förlust. Hela 8-2 till ett formstarkt lag slutade den kampen.
Det var en väldigt glad tränare Börje Persson som gladdes åt att hela sex spelare kom med i målprotokollet.

✔️ 2. (ny) Harbo IF.
Harbo IF spelade två matcher hemma på Marmorvallen i helgen. Resultaten gör väl inte att de hamnat så högt på veckans lista. Division 6-laget spelade 1-1 mot derbykonkurrenten IK Hinden. Andralaget förlorade lite snöpligt mot VP:s andralag.
Att Harbo IF hamnade på listan beror på att intäkterna från dagens matcher gick till forskningen om sjukdomen CBD. Något som drabbat Harboprofilen Stefan Isaksson.

✔️ 3. (ny) Norrby SK:s segerrader.
Det är knappt de kommer ihåg hur det är att förlora i Norrby SK.
Damlaget som spelar i fyran har nu radat upp tio matcher utan poängtapp. Det ska mycket till för att de ska missa seriesegern.
Herrarna är en bit efter men lika segersugna är de också med sina fyra raka vinstmatcher. Något som har tagit dem från botten till en stabilare plats i mitten av Västmanlandsfemman.

✔️ 4. (ny) Derbyveckan.
Det ska spelas derby på torsdag och det är förmodligen den blivande seriesegraren som kammar hem tre poäng på Lindvallen.
Grällsta IF tar emot Åkra FC i division 7 östra Västmanland. Åkra FC laddade med en seger mot FC Sporting med 3-0 och de fick jobba för segern. Grällsta IF hade ledningen med 1-0 mot Barkarö i lördags när den matchen bröts på grund av regn.
Det blir nog riktigt hett på torsdag med många åskådare.

✔️ 5. (ny) FK Sala.
FK Sala började spela seriespel 2018 och i helgen vann de största seger sedan klubben föddes. Gäddeholms FF var på besök och den första segern den här säsongen på hemmaarenan Annedal, det har varit Lärkan som reservplan som gällt under säsongen.
Klubbens nya rekord är nu 7-0.
FK Sala som spelar i division 6 är med största sannolikhet klart för sexan nästa säsong med sina 23 poäng med sju matcher kvar.

På väg in: Derbymatchen och Heby AIF.
Ut från listan: Östervåla IF:s damer, Moltas Gunnarsson, Isac Sepulveda och Henok Fanus.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning