Dennis Hammarbäck i Tärnsjö IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 veckor sedan

Topplaget Gimo IF blev för svårt för Tärnsjö IF – “Vi krigade på mot ett jämnbra lag”

Topplaget Gimo IF blev ett nummer för stort för Tärnsjö IF hemma på Furuvallen på söndagen. Gimo vann med 4-0 efter 2-0 i halvtid.
– Vi krigade på och vi har väl inga riktigt klara chanser men det var på fasta situationer som vi är bäst på och var närmast reducering, säger Jacob Ingstedt i TIF.

 

Tärnsjö IF tog på söndagen emot topplaget Gimo IF hemma på Furuvallen. Gimo IF ligger tvåa inför matchen och krigar om en plats i division 4. Tärnsjö IF som ligger sist i serien skulle säkert få det svårt att öka på poängskörden i den här omgången.

Det skulle visa sig vilket lag som ligger i toppen av tabellen och vilket lag som ligger sist. Gimo IF har mest boll men Tärnsjö IF stod upp bra i matchen. I mitten av första halvlek gör Gimo IF 1-0 och strax före pausvilan får de en straff och ökar på till 2-0.
– Det är ett bra lag vi möter. Det är ingen spelare som sticker ut utan det är ett jämnt lag, säger Jacob Ingstedt i Tärnsjö IF.

Tärnsjö IF har chanser men Martin Wik som fanns där på topp var tvungen att utgå med brutet näsben efter en nickduell. Några mål framåt blev det inte för TIF den här dagen istället så ökar Gimo IF på till 3-0 med kvarten kvar. De fick också sin andra straff för dagen strax före slutet och kunde fastställa slutsiffrorna till 4-0.

– Vi krigade på och vi har väl inga riktigt klara chanser men det var på fasta situationer som vi är bäst på och var närmast reducering, säger Ingstedt som förstås inte vill berömma sin egen insats i målet men man kan förstå att han hade det tufft och gjorde det säkert väldigt bra.

Nästa match spelar Tärnsjö IF på bortaplan mot Rasbo IK 10 september. TIF har bara fyra matcher kvar säsongen 2023 och att klara nytt kontrakt känns inte som det går. Nio poäng upp till säker mark blir jobbigt och Tärnsjö IF får nog spela division 6 nästa säsong.

Tärnsjö IF:s trupp mot Gimo IF.
1 Jacob Ingstedt
2 Mikael Möller
3 Aristide Ndikumana
4 Michael Andersson
5 Martin Wik
7 Natthakit Rabsombat
8 Dennis Hammarbäck (K)
10 Jim Carlsson
11 Peter Jansson Pettersson
12 Marcus Svärd
13 Hawbash Kadyr
14 Adrian Emilson
15 Jakob Örnås
16 Conny Sedvall
17 Josef Larsson Ingvarsson
18 Teodor Hellman  • Betyg   Aristide Ndikumana
  • Betyg   Marcus Svärd
  • Betyg   Dennis HammarbäckTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning