Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


2 månader sedan

Storseger för Östervåla IF då Pernilla gjorde dubbla hattrick – “Det lossnade ordentligt idag”

Pernilla Andersson har varit i Italien och spelat EM i beachfotboll men nu är hon hemma och gör mål igen. Det blev sex stycken mot Upsala IF och vinst med 8-1 (2-1).
– Idag kunde vi göra mål och det lossnade ordentligt. Skönt att vinna igen, avslutar en riktigt nöjd tränare Fredrik Nilsson.

 

Pernilla Andersson var tillbaka från spel i EM i beachfotboll i Italien. Då var det som vanligt igen med målgörandet i Östervåla IF. Det var nog ett revanschsuget Östervåla IF som efter två förluster tog emot Upsala IF i ett länsderby på Lundavallen på lördagen.

Det var inte ett påkoppplat Östervåla IF som startade matchen för redan efter en minut fick Upsala IF en straff. Den gjorde de inget misstag på och kunde inkassera 1-0.
– Det är som vanligt, vi är inte vakna i början av matcherna och det straffar sig, säger tränare Fredrik Nilsson i Östervåla IF.

Det tog dock bara fem minuter sen tog Östervåla IF över kommandot och mitt i halvleken gjorde Pernilla Andersson 1-1. Några minuter före pausvilan hade Pernilla vänt till ledning för ÖIF.
– Det var svårt i medvinden i första halvleken. Vi fick inte tag i bollarna som slogs fram till forwards i vinden, säger Nilsson.

I andra halvlek såg det annorlunda ut i motvinden. Det tog fyra minuter innan Pernilla hade fullbordat ett hattrick och ledning 3-1. I minut 55 trycker Madelen Lindström in 4-1 efter en hörna.

Därefter var det dags för ett nytt hattrick av Pernilla Andersson som hon gjorde på en kvart. Minut 61 – 5-1, minut 68 – 6-1 och minut 76 – 7-1.
Pernillas tvillingsyster Viktoria avslutade målskyttet med att fastställa slutresultatet 8-1 när det återstod två minuter.

– Idag kunde vi göra mål och det lossnade ordentligt. Skönt att vinna igen, avslutar en riktigt nöjd Nilsson.

Två matcher kvar för Östervåla IF i division 2 mellersta Svealand. Båda spelas kommande helg och först tar de emot serieledarna Karlbergs BK hemma på fredag kväll. Sista matchen spelas på bortaplan två dagar senare mot Enköpings SK.

Östervåla IF:s trupp mot Upsala IF.
3 Viktoria Andersson (K)
8 Emma Martinsson
9 Linnea Nilsson
10 Alva Karlsson
11 Pernilla Andersson
12 Jonna Larsson
14 Elinor Orest Blomberg
15 Ida Valleräng
19 Madelen Lindström
21 Emma Valleräng
22 Julia Larsson
Ersättare
4 Milly Nilsson
6 Wilma Norberg
7 Cornelia Larsson
17 Malin Taub  • Betyg   Pernilla Andersson
  • Betyg   Madelen Lindström
  • Betyg   Elinor Orest BlombergTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning