Wallit Kurdu Bakir tränare i Sala FF.


2 månader sedan

Fulltid: Sala FF – “Just nu är det bara skönt att säsongen är över”

En jobbig säsong är över för Sala FF. Det har varit juniorlaget som fick ta över när hela laget försvann efter degraderingen till division 4.
– Jag hade verkligen mycket högre förväntningar och trodde verkligen på att vi skulle ta några poäng, säger tränare Wallit Kurdu Bakir.

 

För andra säsongen i rad degraderas Sala FF som spelade i division 3 under säsongen 2022. Det blev en jumboplacering i division 4 och 22 raka förlustmatcher.
En stor anledning till raset i år är att i princip hela laget försvann efter att de åkte ur trean förra året.

Årets lag har i princip varit juniorlaget som har flyttats upp och de flesta hade aldrig spelat seniorfotboll innan. Laget har tränats av Wallit Kurdu Bakir som har haft det tufft med framför allt närvaron.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Med noll poäng och en målskillnad på minus 110 så sätter jag ändå en tvåa i betyg av tio, främst för höstsäsongen, säger han.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag hade verkligen mycket högre förväntningar och trodde verkligen på att vi skulle ta några poäng. Men besviken är jag, vi har inte ens givit oss en ärlig chans att ens försöka hålla oss kvar.

Vad har fungerat bäst?
– Ledarstaben har fungerat bäst, som nummer två styrelsen och som trea spelargruppen.

Vad har fungerat mindre bra?
– Närvaron har varit en katastrof, främst under vårsäsongen då vi hade sex till tolv spelare på träningarna. På matcherna har jag haft med elva, tolv spelare.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Tongivande på förhand var lagkapten Adam Carlsson men han gick sönder på en träningsmatch och missade hela säsongen. Wille Bengts som var vår ryggrad på mittfältet pajade korsbandet i tredje seriematchen, då var det extra tungt. I stället var det Olle Eriksson, som missade hela våren på grund av att nyckelbenet gick av, som har varit vår bästa spelare i år tillsammans med Sipan Kalesh med sitt fysiska spel. Sist men inte minst målvakten Wilhelm Gullberg som alltid ställt upp under säsongen.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– BK30 borta, med den inställningen, viljan och karaktären. Hade vi visat så i varje match och träning så hade vi tagit poäng .

Blir du kvar som ledare?
– Just nu är det bara skönt att säsongen är över, avslutar Wallit Kurdu Bakir som vill tacka Ransta IK för samarbetet under säsongen.

✔️ Lag: Sala _FF.
Serie: Division 4 Västmanland.
Seriesegrare: Kungsörs BK.
Placering: Tolva.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning