Runhällen BoIS Foto: privat


1 månad sedan

Fulltid: Som lag får inte Runhällens BoIS godkänt – “Vi kan inte vara nöjda”

Det blev en kortvarig sejour i sexan för Runhällens BoIS. Efter att ha slutat näst sist i division 6 västra Uppland blir det spel i sjuan igen nästa säsong.
– Man lär träna som ett lag om man ska vinna matcher och det har vi inte gjort här i höst, säger en något besviken Axel Hedlund, tränare i Runhällens BoIS.

 

Runhällens BoIS fick en gratisplats i sexan efter att ha slutat på tredjeplatsen ifjol.
Men sejouren blev kortvarig – efter bara en säsong i sexan blev det respass ner till sjuan igen.
Det efter en säsong som inte tränare Axel Hedlund är nöjd med.
– Vi har ett bra lag och ska lätt hålla oss kvar i sexan, menar han.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Vi får tyvärr inte godkänt för denna säsong, haft för mycket stolpe ut och åker även ner i sjuan igen så vi kan inte vara nöjda.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi alla vet att vi kan bättre. På papperet har vi ett bra lag och ska lätt hålla oss kvar i sexan enligt mig. Så resultatet blev inte vad vi trodde och tänkte innan tyvärr.

Vad har fungerat bäst?
– Vi har många bra matcher i år där vi tyvärr faller med uddamålet så lite mer stolpe in där i stället för ut så hade det såklart sett annorlunda ut. Sen har vi mycket folk att rulla på som ställer upp när det behövs och det är vi glada för. Annars är det bara ta nya tag och hoppas på ett bättre nästa år.

Vad har fungerat mindre bra?
– Att våra tongivande spelare som ska göra skillnad för oss har missat olika matcher så det är inte många matcher där vi ställer upp med samtliga av dem på planen. Gäller även samma på träningarna tyvärr, man lär träna som ett lag om man ska vinna matcher och det har vi inte gjort här i höst.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Svår fråga, men kan nämna några som stuckit ut och det är nyförvärvet för året Adam Norgren som har gjort det bra i mål. Olle Lindström har verkligen tagit steg och tagit en startplats. Resten vet om de har varit tongivande eller inte, godkända är i alla fall alla som hoppat i tröjan i år och ställt upp som sagt.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Lär väl säga seriesegrarna på bortaplan där vi dock förlorar med 1-0, men hade vi spelat så varje match hade vi varit kvar i sexan.

Blir du kvar som ledare?
– Nej, jag vill spela fotboll igen efter alla år som skadad så hoppas på att kunna göra det nästa år. Fått två nya knän nu som ska hålla och jag jobbar för att de ska det, vem som tar över laget får vi se längre fram, avslutar Axel Hedlund.

✔️ Lag: Runhällens BoIS.
✔️ Serie: Division 6 västra Uppland.
✔️ Seriesegrare: Enköping United FK.
✔️ Placering: Näst sist.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning