Agnes Vilén. Foto: Privat


4 veckor sedan

Nu har Agnes debuterat i landslaget – “Känner mig ganska nöjd”

Äntligen! På måndagen debuterade målvakten Agnes Vilén i F17-landslaget är Sverige mötte Rumänien på bortaplan.
– Jag försökte bara kliva in med gott självförtroende och tänka positiva tankar, berättar Agnes.

 

Måndagen den 30 oktober kommer att vara en dag som Agnes Vilén för alltid kommer att minnas.
Det var då 17-åringen debuterade i landslaget på Centrul de Fotbal Buftea i Rumänien.

När Sveriges F17-landslag mötte Rumänien i den andra träningsmatchen fick Agnes, med förflutet i bland annat Norrby SK, vakta målet i andra halvlek.
Hur var det att kliva in på planen och debutera?
– Det är alltid lite pirrigt att spela oavsett om det är första eller andra halvlek. Jag försökte bara kliva in med gott självförtroende och tänka positiva tankar, berättar Agnes när Sala-Heby Fotboll når henne på måndagskvällen.

Hade du mycket att göra?
– Jag hade inte jättemycket att göra egentligen. En frilägesräddning, någon hörna som går utanför eller blockas av medspelare. Lite spel med fötterna men över det stora hela inte speciellt mycket.

Sverige vann matchen med 3-1 och åker i morgon, tisdag, hem med två segrar i bagaget – den första matchen vanns med 1-0.
Är du nöjd med din prestation?
– Jag känner mig ganska nöjd ändå. Släppte dock in ett mål men det var ett ganska fint mål av Rumänien. Jag har inte kollat på det i efterhand ännu så kan inte riktigt bedöma om det går att ta eller ej, säger Agnes.

Hon inledde sin karriär i Norrby SK och debuterade redan som 13-åring i division 2. Via spel i Enköpings SK hamnade hon i Västerås BK30 där hon i år fick vakta målet i en match i division 1.
Nu är Agnes dessutom historisk som den första spelaren från Norrby SK som spelat i landslaget.

Och den svenska förbundskaptenen var nöjd med laget.
– En bra start för det nya 06-landslaget, konstaterade förbundskaptenen Anneli Norén efter slutsignalen.
Har det varit bra dagar i Rumänien?
– Jag tycker att det har varit bra dagar här i Rumänien. Jättekul att få träffa många vänner igen och få ännu en chans att lära känna flera som man inte pratat speciellt mycket med. Även skönt att få uppleva lite värme och igen, säger Agnes Vilén.

Rumänien är ett annorlunda land jämfört med Sverige. Ett land som var diktatur fram till 1989, men som numera har demokratiska val.
Har ni hunnit se något av Rumänien?
– Vi har bott ganska isolerat och har inte haft möjlighet att röra oss över speciellt stora ytor då det inte finns så mycket i våran närhet. Vi var ju bara borta i ungefär fem dagar så fokuset har mest varit på att skapa en bättre gemenskap i gruppen och ännu starkare kopplingar mellan individer, berättar Agnes Vilén.

Förbundskaptenen får sista ordet.
– Jag är jätteglad för de här två segrarna, speciellt då vi hade en massa nya debutanter i laget. Vi har fått se vad vi är bra på, men också vad vi behöver jobba på framöver. Redan om cirka en månad så väntar det en ny samling och vi ser fram emot att testa lite nya saker men också skruva på vissa delar som vi har påbörjat här i Rumänien, säger Anneli Norén.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning