Fredrik Nilsson, Östervåla IF. Foto: Minna Timonen


4 veckor sedan

Efter nio år slutar Fredrik som tränare – ”Har varit fantastiskt roligt”

Efter nio säsonger som tränare för Östervåla IF tackar Fredrik Nilsson för sig. Nu ska fritiden fyllas av annat för 53-åringen.
Men med sig till ledigheten tar han många härliga fotbollsminnen.
– Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att både kommit ner till träningar och matcher till detta härliga gäng, säger han.

 

Allting har ett slut!
Även för Fredrik ”Nisse” Nilsson.
Efter nio år med Östervåla IF kliver han av som tränare.
Vad är anledningen till att du slutar?
– Det är finns många orsaker till det. Till exempel att laget behöver en ny röst som kommer med nya upplägg och idéer för att utveckla laget ännu mer, berättar Fredrik.

Han var assisterande tränare i tre säsonger, sen klev han upp som huvudtränare 2018. En säsong där ÖIF slutade på andraplats i division 3.
Men året efter var det dags att ta klivet upp i division 2 och där är ÖIF kvar.
Vad minns du bäst genom åren?
– Allt! Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att både kommit ner till träningar och matcher till detta härliga gäng. Men om jag ska säga något så är det bland annat seriesegrarna med båda lagen, de tre finalerna i Upplandscupen, äventyret i Svenska Cupen, träningslägren, kvalet till division 1. Det finns säkert mera, men jag kommer inte ihåg allt just nu.

Var det ett svårt beslut att ta?
– Absolut! Det var ett jättesvårt och tufft beslut att ta för att det har varit bland det roligaste jag har gjort, säger han.

Moderklubb är Heby AIF och han spelade flera säsonger i division 3, men han var också med när Haif 1994 var upp och vände i division 2.
Han har också spelat många säsonger med framgång i Östervåla IF och så sent som 2022 spelade Fredrik en match med klubbens A-lag – då som 52-åring.
Slutar du helt nu, eller tar du någon annan roll i ÖIF?
– Jag kommer inte att ta någon annan roll just nu iallafall.

Östervåla IF har de senaste åren haft två damlag i seriespel och nästa år är tanken att de även ska starta ett juniorlag.
Hur tycker du framtiden ser ut för ÖIF:s damer?
– Den ser väldigt ljus ut på på dam- och flicksidan. Vi har en bra damtrupp och sen har vi unga och duktiga tjejer i de yngre lagen som snart kommer att slåss om en plats i något av seniorlagen. Några av de yngre har redan varit med i både division 2- och 4-laget och gjort det bra. Så det ser väldigt positivt ut för Östervåla IF.

Vad ska du nu göra på fritiden?
– Jag ska umgås med familjen, spela mer golf och hinna se fler matcher med sonen. Naturligtvis ska jag titta när ÖIF:s damlag spelar. Det finns mycket flera saker man vill göra men det blir alldeles för mycket att skriva här, säger Fredrik Nilsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning