Lucka 9, Jimmy Sjöstrand.


7 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2023 – Lucka 9

Vi öppnar en ny lucka i kalendern och det är en ganska okänd spelare i Jimmie Sjöstrand som dyker upp. Hade han sagt ja en gång i tiden hade det kanske varit spel i allsvenskan nästa år.
– Jag hamnade i Sala av den vanliga orsaken, säger Jimmie Sjöstrand som spelade alla matcher den gångna säsongen i FK Sala.

 

Han var den ende spelaren i FK Sala som har spelat alla seriematcherna den här säsongen och gjorde nio mål.
Men Jimmie Sjöstrand är inte något känt namn i den lokala fotbollen vi bevakar.

Berätta lite kort om din bakgrund som fotbollsspelare och hur kunde du hamna i Sala?
– Jag började lira fotboll redan vid treårsåldern och sen har jag mer eller mindre lirat varje år sedan dess. Började som vänsterback, sen har jag lirat forward också. Nu är det mittback eller innermittfält som gäller. Klev upp på elvamanna med BK30 där vi var med i juniorallsvenskan och spelade. Sen var jag ett år i Skiljebo SK också men blev inget mer där, men det var kul att pröva på. Jag hamnade i Sala av den vanliga orsaken, träffade tjejen Åsa som är från Sala och då blev det så att jag flyttade hit ifrån Västerås. Jag var med och körde en försäsong med FK Sala förut men kände att jag ville köra ett år till med Tillberga i division 4. Men sen åkte vi ur fyran och då blev det att jag bytte till FK eftersom jag bor i Sala. Ett bra beslut känner jag.

Trivs du i Samuel Silléns skapelse FK Sala som nu är ett etablerat lag i sexan?
– Jajamen, otroligt bra, ett riktigt härligt gäng.

Ålder?
– 34 år.

Yrke alternativt skola?
– BGE Värmepumpar.

Bor?
– Sala.

Familj?
– Sambon Åsa, två döttrar på nio och fem år sen en bonusdotter på sju år samt en hund.

Position du helst spelar på?
– Mittback eller innermittfältet

Moderklubb?
– Tillberga IK.

Andra klubbar du spelat i?
– BK30 och Skiljebo SK.

Vad är det bästa med din klubb?
– Det är ett riktigt härligt gäng som har skitroligt tillsammans, man kände sig välkommen från första sekunden.

Vad kunde vara bättre?
– Ingenting skulle jag säga.

Vad gör du på fritiden förutom fotboll?
– Oj det är inte jättemycket (haha), men jag åker gärna och tittar på fotboll eller hockey.

Favoritlag i fotboll?
– Hammarby IF.

Vilket är ditt största fotbollsminne?
– Ja du, det är inte jättemånga stora men det finns en del minnen man alltid kommer bära med sig. Till exempel när vi åkte på fotbollscup till Italien med BK30, eller när vi slog ut VSK i VLT-cupen med Tillberga, men det största är nog när Hammarby vann svenska cupen (haha)!

Hur firar du jul och vad lockar mest på julbordet?
– Det blir att fira med familjen, släkt och vänner. Janssons frestelse absolut.

Om du skulle ge bort en julklapp till någon i den lokala fotbollen, vem skulle då få den och vad får hen?
– Vår tränare Samuel Sillén, han gör ett gediget jobb med vårt lag och allt runt omkring. Imponerande hur han faktiskt orkar lägga ner den tiden han gör. Oj, vad får han? En platta fin öl kanske (haha).

Sällskapsspel utsågs till årets julklapp. Är det något för dig eller vad vill du själv ha i julklapp?
– Ja, jag älskar sällskapsspel, det är riktigt roligt att samlas ett gäng och spela lite en lördag eller fredag kväll. Oj, jag har inte önskat mig något speciellt egentligen men en Party Cooler (haha).

Snart dags för julcupen i Sala. En futsalturnering som lockar många lag och många åskådare. Får vi se dig planen?
– Jajamen, det får ni göra om jag blir uttagen av Sampe.

Hur ser det ut för nästa säsong när gräsmattorna är gröna igen?
– Som det ser ut nu blir jag kvar i FK Sala, trivs riktigt bra med det gänget så det krävs mycket för att inte fortsätta.

Sist men inte minst. Är det något vi inte vet om dig som läsarna borde få veta. Något du är bra på eller något annat avslöjande?
– Hmm, det är väl en lite ”rolig” grej att jag var på semester med familjen för många många år sedan och VSK:s tränare ringde mig och ville att jag skulle komma och provträna med de då, men jag tackade nej, avslutar Jimmie.

Samuel Sillén i FK Sala säger så här om Jimmie:
– En oerhört stabil spelare som man alltid kan lita på. Han har inga svagheter. Som person en engagerad och snäll kille som är jättekul att ha i gänget.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning