Emil Eriksson, lucka 23.


7 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2023 – Lucka 23

Det är dan före dopparedan och vi har presenterat fotbollsspelare på löpande band. Nu är det dags för en funktionär som gillar både Harbo IF och Östervåla IF.
– Harbo IF är ju en klubb som alltid kommer ligga varmt om hjärtat. Men även Östervåla IF måste jag tillstå, då mina barn spelar fotboll där, säger Emil Eriksson.

 

Harbo IF har haft ett stort jubileum den här säsongen. En säsong som slutade med serieseger.
Det känns som att det är medvind där ute i Harbo.
Vid ett av Sala-Heby Fotbolls besök på arenan under säsongen hade hela Harbo gått man ur huse för att följa dagens match. Det var bengaler och restaurangtält och diverse andra aktiviteter.

Något som stack ut var speakern som lät som en journalfilm från förr med Sven Jerring.
Speakern heter Emil Eriksson och efter att vi hela december har presenterat fotbollsspelare så var det dags för en funktionär dagen före dopparedagen.

Om man inte gillar fotboll så är det ändå värt att besöka Marmorvallen för att höra speakern. Du gör en show av eventet och är du lite teatermänniska?
– Ja, jag skulle ljuga annars. Jag har hela mitt liv varit dragen åt underhållning. främst i form av teater, av alla de slag. Men även sång och annat, säger Emil.

Ålder?
– Jag är 46 år.

Yrke alternativt skola?
– Jag jobbar som sprinklermontör.

Bor?
– Bor med min familj i Östervåla. Sambo och tre barn, två söner och en dotter.

Position du helst spelar på?
– När min egna, mer än mediokra, fotbollskarriär var aktiv, så spelade jag på vänsterkanten, oftast back, men även yttermittfältare. Och Harbo IF var mitt lag redan då, inte konstigt då det är där jag vuxit upp. Några andra klubbar har jag inte spelat för. Inte något som behövs nämnas i alla fall.

Vad gör du på fritiden förutom fotboll?
– Min fritid består av ett stort intresse för film och serier. Men jag poddar också. Sjunger och spelar teater i den mån jag har möjlighet och ork. Spelar en del rollspel med gamla vänner då och då.

Favoritlag i fotboll?
– Harbo IF är ju en klubb som alltid kommer ligga varmt om hjärtat. Men även Östervåla IF måste jag tillstå, då mina barn spelar fotboll här. Men snackar vi elitfotboll så har jag, i år faktiskt, blivit nyfrälst Siriusfan. Det blev fem matcher på plats den här säsongen. Och går vi internationellt så har alltid Aston Villa varit mitt favoritlag.

Vilket är ditt största fotbollsminne?
– Största fotbollsminne… ja… i min generation och flera generationer kring min egen, går tankarna direkt till VM 94, straffläggningen mot Rumänien. Men ett nyare minne som kommer stanna kvar är när Sirius tog emot Degerfors hemma nu i år. Ligger under med 0-2 i minut 90, men på stopptid vänder de och vinner med 3-2. Helt sjukt!

Hur firar du jul och vad lockar mest på julbordet?
– Jul firas med familjefestligheter under fler dagar. både med familjen på min sida och familjen på min sambos sida. under många år var traditionen också att sjunga på midnattsmässan i Östervåla. men nu är det något år sedan sist. Och ja, favorit på julbordet är janssons frestelse.

Om du skulle ge bort en julklapp till någon i den lokala fotbollen, vem skulle då få den och vad får hen?
– Om jag skulle ge något till någon i den lokala fotbollen. Jag skulle, om jag kunde, ge energi och styrka till Harbo IF detta 100:e årsjubileumsår, så att alla i klubben kan gå in i det nya året, den nya säsongen med lika mycket kraft som inför den gångna. Jag vill också, och detta säger jag inte bara för att smöra, ge en julklapp till er på Sala-Heby fotboll. En symbolisk “ful” jultröja för att visa hur mycket ni uppskattas av oss som är intresserade av den lokala fotbollen.

Sällskapsspel utsågs till årets julklapp. Är det något för dig eller vad vill du själv ha i julklapp?
– Jag själv har svårt att önska mig saker. Men, materiellt, skulle jag kunna tänka mig ett pannband som typ Björn Borg hade, som jag kan ha när jag spelar tennis. Men för all del, tycker mycket om brädspel så det skulle också glädja.

Sist men inte minst. Är det något vi inte vet om dig som läsarna borde få veta. Något du är bra på eller något annat avslöjande?
– Jag nämnde ju tidigare att jag poddar. Jag har en egen podd som heter Monsterboxen. En berättande skräckpodd som kommer ut en till två gånger i månaden. Så gillar man skräcknoveller kan man alltid surfa in och prova, avslutar Emil.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning