Andreas Ahlin och Wilhelm Gullberg Heby AIF. Foto: privat


6 månader sedan

Wilhelm Gullberg målvakt i Sala FF går över till Heby AIF

Sala FF:s unge målvakt Wilhelm Gullberg har gått över till Heby AIF och debuterar redan i morgon, lördag, i Julcupen mellan stolparna.
– Wilhelm passar perfekt in i det vi håller på med. Tror han kommer stortrivas i gänget. säger Gernas Molla, en av sportcheferna i Heby AIF.

 

Heby AIF har presenterat en ny målvakt inför kommande säsong i division 4 Uppland. Det är 17-årige (fyller 18 i februari) Wilhelm Gullberg.
På bilden, en glad Andreas Ahlin i Heby AIF tillsammans med nyförvärvet. I Sala-Heby Fotbolls adventskalender var Wilhelm med i en av luckorna och fick frågan:

Snart är det dags för Julcupen i Sala. En futsalturnering som lockar många lag och många åskådare. Får vi se dig planen?
– Ja, ni kanske få se mig på planen fast kanske inte med Sala FF:s kläder på.

Nu har han signat med Haif och debuterar i morgon, lördag, i den gula tröjan i Julcupen.
Förra säsongen var hans första som senior och det blev en tung säsong med idel förluster i Sala FF. Hans tränare Wallit Kurdu Bakir säsongen 2023 sa så här om Wilhelm efter säsongen:
– Först och främst en fantastisk människa, snäll och positiv mot omgivningen. Han är en tränares dröm. Lojal, plikttrogen och vill alltid utvecklas. Har utvecklats fantastiskt mycket detta år. Hans driv borde många andra se efter och ta efter. Som sagt alltid på plats och gör alltid sitt bästa.

Får ni kvar målvakten Emil Sundbom som kom till Haif förra säsongen?
– Ja, vi har Emil kvar. Men det känns riktigt spännande med Gullberg. Passar perfekt in i det vi håller på med. Tror han kommer stortrivas i gänget. säger Gernas Molla, en av sportcheferna i Heby AIF.

Isac Sepulveda och Olle Johansson har lämnat för spel i Harbo IF. Är det någon mer spelare som lämnat?
– Just nu är det bara Isac och Olle.

Är det någon mer på gång in?
– Vi hoppas såklart på något namn till. Men vi har inte panik på något sätt.

Efter översvämningen i höstas så är ju inte Tegelvallen spelbar. Hur ser det ut inför säsongen 2024, var ska ni spela?
– Vi för diskussioner med Vittinge. Men inget som är klart än. Men vi är verkligen ödmjuka till att vi ens har alternativ, säger Gernas “Gerra” Molla.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning