Ludvig Nilsson. Foto: Privat


6 månader sedan

“Ludde” är tredje generationen Haifare – “Jag trivs väldigt bra och har känt mig väldigt välkommen”

Ludvig Nilsson i Heby AIF är tredje generation fotbollsspelare i klubben. Han har en familj som andas fotboll där alla har varit eller är aktiva just nu.
– Min pappa ger mig lite tips och feedback inför matcher och träningar men även efter matcher för att hjälpa mig med min utveckling, säger Ludde – som givetvis är stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.

 

Vi har många “fotbollsstjärnor” i vårt område vi rapporterar från, både äldre och yngre.
I Heby AIF spelade för många år sedan Ove Andersson och som var en klippa i laget. Sonen Fredrik “Nisse” Nilsson var också en tongivande spelare i klubben.
Sedan flyttade Nisse till Östervåla, förmodligen tack vare kärleken. Han blev tränare i ortens damlag med stora framgångar.

Nu är det den tredje generationen som tagit över när 18-åriga Ludvig “Ludde” Nilsson tagit på sig den gula tröjan och för traditionen vidare. Ludvig har Östervåla IF som moderklubb och har en familj som andas fotboll.
Syster Linnea spelar i Östervåla IF och mamma Malin har spelat i ÖIF och även någon säsong i Heby AIF.
Pappa Fredrik “Nisse” Nilsson blev tränare efter den aktiva karriären men har nu lagt det jobbet på is. Han ska spela golf och titta på fotboll har han sagt.

Men nu är det Ludvig “Ludde” Nilsson som gäller. Ja, syster Linnea är ju också aktiv så vi får se vem som får störst rubriker kommande säsong.

Du bor i Östervåla, pluggar i Uppsala och spelar fotboll i Heby AIF, hur får man det att gå ihop?
– Planering är något som är viktigt för att få ihop det och ibland blir det att man får åka direkt från skolan för att hinna med träningarna, säger “Ludde”.

Vad har du för målsättning med din fotboll?
– Att utvecklas och bli så bra som möjligt men även att ha det roligt förstås.

Trivs du i Haifen och har du lärt dig “Hemåt det bär”?
– Jag trivs väldigt bra och har känt mig väldigt välkommen, men har inte riktigt lärt mig den än men efter några till segrar så kan jag nog den utantill.

Din pappa Fredrik “Nisse” Nilsson har spelat i Heby AIF och varit tränare för damlaget i Östervåla IF under många år. Kommer han med tips eller låter han dig vara?
– Han ger mig lite tips och feedback inför matcher och träningar men även efter matcher för att hjälpa mig med min utveckling.

Vad tror du om Heby AIF som spelat i division 3 många säsonger och också varit uppe i tvåan. Kan de vara något på gång igen med Erik Acar vid rodret?
– Jag tror vi har något på gång och att framtiden ser ljus ut.

Vi ser att du blivit stödmedlem i Sala-Heby Fotboll, du som student sätter av 200 kronor måste tycka att vårt jobb är viktigt eller?
– Ja, jag tycker det är viktigt att ni uppmärksammar den lokala fotbollen och att det är intressant att läsa matchreferat och andra inlägg.

Hur går det för Heby AIF kommande säsong, blir ni topplag?
– Om alla är hela och friska och vi lägger ned det jobb som behövs kommer vi vara ett topplag, säger Ludde.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning