Västerfärnebo AIK. Foto: Niclas Bergvall


5 månader sedan

Västerfärnebo AIK är tillbaka i fyran – nio matcher ska spelas i Västerås

Rasmus Leijdström är ny tränare i Västerfärnebo AIK när de nu är tillbaka i division 4 Västmanland efter degraderingen i höstas.
– Vi har startat ett samarbete med Norrby SK där vi kan låna spelare av varandra, säger en glad Hasse Andersson om att NSK valde Vaik i stället för ett andralag.

 

Charterbussens tid är förbi för den här gången för Västerfärnebo AIK. Det har varit ett antal långa bortaresor till bland annat Bollnäs och Söderhamn för Vaik när de har spelat i division 3 i två säsonger.
Nu är de tillbaka i division 4 efter degraderingen i höstas.

Om de ändå vill åka buss till bortamatcherna blir det billigast att ta VL:s linje 62 till Sala och byte till linje 569 med destination Västerås.
I ankomsthallen finns monitor för lokalbussarna som tar dem till de olika arenorna.
Hela nio bortamatcher ska spelas i Västerås, en i Munktorp och långresan den här säsongen går till Arboga och dit kan de ta tåget om de vill. Nu tror vi att Färnebograbbarna ändå tar bilen i stället.

Den här veckan körde Västerfärnebo AIK igång träningen på konstgräs och nästa helg spelar de sin första träningsmatch. Då kommer seriekollegan Irsta IF till Lärkan.
Innan seriepremiären ska de spela ytterligare tre matcher. Enköpings SK:s U19 och Skultuna IS kommer också till Lärkan och genrepet spelas mot Sala FF.
Seriepremiären spelas på bortaplan mot IFK Västerås den 20 april.

Är säsongen igång på riktigt nu?
– Ja, vi har varit ute på konstgräset ett par gånger, säger Hasse Andersson i Vaik.

Ni åkte ur trean i höstas, är det spelare som lämnat klubben?
– Vi har några spelarförluster. Jehad “Jojo” Jemal och Yousef Celik har gått till Fagersta Södra. Eric Boström till Norrby SK och Alex Kalungi till Bosnisk SK. Osäkerhet råder runt Karl Söderäng men vi får se hur det blir där.

Hur ser det ut på plussidan av spelare?
– Oscar “Lillis” Eriksson ska spela den här säsongen. Han gjorde bara fyra matcher ifjol så det känns som ett nyförvärv. Sen har vi några yngre killar som vi ska matcha. Vi har ju också startat ett samarbete med Norrby SK där vi kan låna spelare av varandra.

Norrby SK hade tänkt att ha två lag men då skulle de inte få ha ett samarbetsavtal.
– Nej, och vi är väldigt tacksamma att de tog det beslutet att samarbetet med oss var viktigare, avslutar Hasse Andersson.

Premiärmatchen den 20 april i division 4 Västmanland för Västerfärnebo AIK var tänkt att spelas på hemmaplan (Lärkan).
Några tider fanns inte den helgen så premiären spelas på bortaplan mot IFK Västerås på Hitachi Energy Arena.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning