Linus Klinthammar, Heby AIF var inblandad i alla målen Foto: Carl-Henrik Rapp


4 månader sedan

På fjärde försöket blev det seger i Västerås för Haif – “Otrolig förbättring”

Heby har spelat tre träningsmatcher i Västerås i år och alla har slutat med förlust. Nu kom den första segern när de mötte IFK Västerås. 3-1 (1-1).
– Vi värderade rätt och vi vågade göra det vi ska göra, säger Johan Namerius i Heby AIF.

 

Heby AIF:s träningsmatcher i Västerås fortsätter. Det var den fjärde matchen i gurkstaden när de på lördagen mötte IFK Västerås på Hitachi Energy Arena. De tre första matcherna har slutat med förlust. IK Franke 3-6, Gideonsbergs IF 1-4 och Skiljebo SK U19 1-8.

Det var ingen lysande start av Haif och den första kvarten var det slarvigt och mycket felpass. IFK Västerås hade då ett stort bollinnehav men kom inte till några större målchanser fram till att klockan stod på 13 minuter. De fick de en hörna som de kunde nicka in till ledning med 1-0.

Heby AIF tog sedan över initiativet och har ett antal målchanser. Det återstod tre minuter till pausvilan när Linus Klinthammar slog en djupledsboll som gav Ludvig Nilsson ett friläge. Han kom in i straffområdet från höger och chippade bollen förbi målvakten till kvittering till 1-1. Ett resultat som stod sig till paus.

Andra halvleken började precis som första att det var IFK Västerås som tog kommandot. Heby AIF kan hålla sitt mål rent och istället tar de över igen. Klockan står på 15 minuter när Haif tar ledningen med 2-1. Målskytt Linus Klinthammar assisterad av David Namerius.  Det skulle bli ett mål till i matchen när Aron Björkskog är igenom och blir kapad i straffområdet. Straffen sätter Linus Klinthammar och faställer slutresultatet 3-1.

– Det var en otrolig förbättring från förra veckan. Vi började slarvigt men började prata med varandra där ute och då tog vi över och andra delen av båda halvlekarna är jag mycket nöjd med. Vi värderade rätt och vi vågade göra det vi ska göra. Jag vill hylla mittfältet, Liam Bosell, Nils Lindström och Josef Adabanian, säger en mycket nöjd Johan Namerius som coachade laget när Erik Acar var frånvarande.

Heby AIF:s trupp.
31 Emil Sundbom (MV)
2 Albin Gustafsson
3 Hugo Spårebo
4 Nils Lindström
6 Josef Adabanian
7 Linus Klinthammar
8 Liam Bosell
9 David Namerius
10 Aron Björkskog
12 Max Ellström (K)
16 Hannes Stålhand Ahlin
18 Ludvig Nilsson
19 Wilmer Nordin
20 Jacob IngstedtTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning