Sala-Heby Fotbolls "expterter" ger tips.


4 veckor sedan

Heta tips från redaktion till Åkrahallens Premiärtips

Åkrahallens Premiärtips är tillbaka! Totalt 19 matcher ska spelas och det är din uppgift att tippa utgången i dessa matcher.
Och har du inte hunnit tippa – här ger Sala-Heby Fotbolls redaktion sina experttips.

 

För sjunde gången genomförs Åkrahallens Premiärtips – ett samarbete mellan Sala-Heby Fotboll och ICA Åkrahallen.
Din uppgift är att tippa de lokala lagens premiärer.
Notera att flera av lagen redan har hunnit spela några matcher i sin serie, men för de flesta är det premiär.

Om du inte har hunnit tippa – här ger Sala-Heby Fotbolls redaktion lite tips på hur några av matcherna kommer att sluta.

Ove Eriksson
✔️Tipset säkraste: Östervåla IF;s damer ångar på och har redan vunnit gruppspelet i Upplandscupen överlägset. Wallit Kurdu Bakir har tagit över som tränare efter Fredrik Nilsson och han får en seger redan i premiären hemma och här tar de andra raka mot Upsala IF på bortaplan.
Match 12: Upsala IF-Östervåla IF – 2

✔️Skrällen: Östervåla IF:s herrar är tillbaka i seriespel. De ska spela i division 8 och har hunnit med att vinna mot division 5-laget Harbo IF i Upplandscupen. Nu är det ett spelsuget ÖIF som skräller redan i premiären.
Match 18: Gamla Upsala SK 2-Östervåla IF – 2

✔️Kan gå hur som helst: Västerfärnebo AIK är tillbaka i Västmanlandsfotbollen efter två år i trean. Ett flertal tongivande spelare har lämnat klubben. De möter IFK Västerås som fick stryk mot Heby AIF i en träningsmatch och såg inte så farliga ut i den matchen. Här kan det gå hur som helst.
Match 3: IFK Västerås-Västerfärnebo AIK – 1X2

Carl-Henrik Rapp
✔️Tipset säkraste: Norrby SK har växt till sig ytterligare ett år och med ett par fina nyförvärv från FK Sala och framförallt Eric Boström från Vaiken tror jag att de kan nå högt i årets Västmanlandsfemma. I fjol blev det sex poäng av sex möjliga mot Surahammar och det känns som att tvåan är säker här.
Match 8: Surahammars FK-Norrby SK – 2

✔️Skrällen: Järlåsa Vittinge FF har några tuffa år bakom sig, men någon gång ska det väl vända? Mot förra årets serietvåa IF Trikaden tror jag JVFF kan skrälla och vinna och få den drömstart klubben behöver. Klart det blir JVFF-vinst i premiären för Thomas Falk och hans mannar.
Match 10: IF Trikaden-Järlåsa Vittinge FF – 2

✔️Kan gå hur som helst: Derby redan i första omgången, vilken match det kommer att bli! En match som kan gå hur tusan som helst. Åkra FC har landat några tunga nyförvärv, men jag räknar inte bort Giffen som vann det ena derbyt i fjol.
Match 6: Åkra FC-Grällsta IF – 1X2

Niclas Bergvall
✔️Tipset säkraste: Räkna med att Harbo IF kommer att vara ett topplag i femman i år. Det trots att klubben är nykomling i serien. Men det finns mycket kvalité i årets trupp – kanske den bästa på 20-talet år?
Match 4:Enköping United-Harbo IF – 2

✔️Skrällen: Så mycket vet vi egentligen inte om kvalitén om lagen i den division 2-serie som Sala FF ska spela i. En sak vet vi i alla fall: Västerås SK kommer att vara stor favorit att bli etta. Kanske kan SFF skrälla i den första matchen som spelas på hemmaplan?
Match 13: Sala FF-Lysviks IF – 1

✔️Kan gå hur som helst: Fågel eller fisk? Det är svårt att veta vad det blir av Heby AIF i år? Kan de vara med i toppen, som med all sannolikhet är målsättningen. I premiären väntar Upsala IF på bortaplan. Ett UIF som senast vann med 7-1 mot Strömsberg och då stod August Dalfjord för två mål. Salasonen Dalfjord har lämnat Ransta IK för spel i UIF inför årets säsong.
Match 1: Upsala IF-Heby AIF – 1X2

✔️ Alla matcher i Premiärtipset.
19 april: Upsala IF-Heby AIF (herrfyran)
19 april: Hornafrik IF-Ransta IK (herrfemman)
20 april: IFK Västerås-Västerfärnebo AIK (herrfyran)
20 april: Enköping United-Harbo IF (herrfemman)
20 april: Månkarbo IF-Morgongåva SK (herrfemman)
20 april: Åkra FC-Grällsta IF (herrsexan)
20 april: Vaksala SK 2-Harbo IF 2 (herrsjuan)
21 april: Sala FF-Valskogs IK (herrfemman)
21 april: Surahammars FK-Norrby SK (herrfemman)
21 april: IF Trikaden-Järlåsa Vittinge FF (herrsjuan)
21 april: Södra Trögds IK-Runhällens BoIS (herrsjuan)
21 april: Upsala IF-Östervåla IF (damtvåan)
21 april: Sala FF-Lysviks IF (damtvåan)
21 april: Östervåla IF 2-IF VP Uppsala (damfyran)
28 april: Norrby SK-Västerås BK 30 (damtrean)
1 maj: Sala FF U-Kungsörs BK (damfyran)
4 maj: Heby AIF 2-Fanna BK 3 (herråttan)
5 maj: Gamla Upsala SK 2-Östervåla IF (herråttan)
5 maj: Tärnsjö IF-Österlövsta FF (damfemman)Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning