Syrianska IF Kerburan-Heby AIF Påskafton 2024 Foto: Ove Eriksson


4 veckor sedan

Heby AIF avslutade Västeråsturnén med seger – “Första var bästa halvleken i år”

Heby AIF gjorde en glimrande första halvlek i träningsmatchen mot Syrianska IF Kerburan. Ledning med 2-0 efter 24 minuter som kunde ha varit mer, men blev slutresultat.
– Den första halvleken är det bästa vi gjort den här säsongen. Allt var bättre än tidigare och det var en bra energi, säger Erik Acar tränare i Heby AIF.

 

Naturligtvis är redaktionen på Sala-Heby Fotboll öppen på påskafton också.
Det var endast en träningsmatch som spelades idag och det var Heby AIF som avslutade Västeråsturnén.
Det har blivit fyra förluster och en seger mot Västeråslag  innan dagens match mot Syrianska IF Kerburan på Wenströmska IP.

Det kunde ha blivit en drömstart för Haif då Jonas Ahlin var helt fri med målvakten i Syrianska IF Kerburan. Men målvakten räddar Jonas avslut.
Heby AIF fortsätter att trycka på och Syrianska kommer knappt över mittlinjen i Heby hårda press.

Linus Klinthammar slår en hörna i sjätte minuten. Den skarvas av en Haifare till Lukas Ejnarsson som stöter in 1-0.

Heby AIF är helt överlägset i första halvleken och har ett antal chanser och på något av sina avslut skulle nog Balen Nouri ha gjort minst ett mål.

Heby AIF får en frispark i 24:e minuten som målvakten räddar men släpper till en retur som Ludvig Nilsson är framme på och kan göra 2-0.
Syrianska har ett fåtal målchanser i första halvleken när det mesta fungerar för Haif som kunde haft en ändå större ledning än 2-0 i paus.

I den andra halvleken jämnar spelet ut sig och det är hemmalaget som har mest boll. De kommer till avslut men siktet var inte bra inställt för dagen. Det mesta gick långt utanför och Emil Sundbom i Haifmålet var för dagen omutlig.
Närmast en reducering var en boll i ribban för Syrianska men andra halvleken slutade mållös.

– Den första halvleken är det bästa vi gjort den här säsongen. Allt var bättre än tidigare och det var en bra energi. I andra gör vi många byten och de unga spelarna gör det riktigt bra mot ett bra tekniskt lag. Aron Björkskog gör en väldigt bra första halvlek. Lukas Ejnarsson och Hugo Spårebo gör det riktigt bra i försvaret, säger en mycket nöjd Erik Acar tränare i Haif efter segern.

Heby har genrep annandag påsk mot Fagersta Södra på bortaplan. Det har blivit träningsmatcher på bortaplan hela försäsongen på grund av skadorna på konstgräsplanen i Heby efter översvämningen i höstas.
Bortamatcherna fortsätter i serien för de fem första matcherna spelas på bortaplan med start mot Riala GoIF 7 april i Norrtälje.

Heby AIF:s trupp mot Syrianska IF Kerburan.
31 Emil Sundbom (MV)
3 Hugo Spårebo
5 Noah Ferrari
6 Jonas Ahlin
7 Linus Klinthammar
10 Balen Nouri
11 Aron Björkskog
12 Max Ellström (K)
14 Lukas Ejnarsson
18 Ludvig Nilsson
19 Wilmer Nordin
Ersättare
2 Albin Gustafsson
4 Nils Lindström
8 Liam Bosell
9 Edvin Cajander
13 Antonio Bogdan
16 Hannes Stålhand AhlinTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning