Alexander Thell, Harbo IF. Foto: Niclas Bergvall


3 månader sedan

Alexander om HIF:s säsong 2008: ”Vi var jämndåliga allihopa”

Han var med när Harbo IF senast spelade division 5-fotboll. Då var det en ung Alexander Thell som fick vara med om en jobbig säsong utan en enda seger.
I dag ska HIF åter spela på den nivån.
– Vi var jämndålig allihopa, minns den i dag 36-årige Alexander om fotbollssäsongen 2008.

 

För 16 år sedan spelade Harbo IF sin senaste säsong i division 5.
Nu är det dags igen och på lördagen är det premiär när HIF borta ska möta Rosersbergs IK.

Säsongen 2008 var dock en jobbig säsong för Harbo IF och när serien summerades hade klubben fått ihop endast fem poäng.
Och det var idel oavgjorda matcher…
En av de som spelade då var 20-årige Alexander Thell
Minns du något från det året?
– Det jag minns var att det var en väldigt rolig säsong fast det gick åt pipan tabellmässigt. Vi hade en bra sammanhållning ändå, säger den nu 36-årige Alexander.

Vilka var de ”stora” spelarna i HIF när du kom upp i A-laget?
– Vi var jämndålig allihopa. Det var många som slutade spela det året, några gick till Hinden, brorsan började plugga i Linköping och Adam Trulsson vred av korsbandet.

Vad tror du om årets lag, vad kan vi hoppas på?
– Årets upplaga är den bästa vi har haft sen jag började spela. Vi har haft en hyfsad försäsong och det har varit ett jäkla drag på träningarna. Känslan är att vi verkligen steppat upp några nivåer i år på alla fronter. Vi har en spelidé som alla spelare tror på och jag hoppas vi hamnar topp-5. Jag tror faktiskt vi går rent på hösten, säger Alexander.

Han slutade egentligen för ett par år sen, men det har blivit en hel del inhopp. I fjol en i A-laget och dessutom fyra matcher med laget i division 7.
– Jag har faktiskt redan spelat två matcher i år och det beror på att jag har överpresterat på träningarna jag varit med på (ha ha). Nej då, det har saknats spelare. Någon till match kanske det blir men inte matcherna då vi har trubadur bokat för då sitter jag i öltältet på Marmorvallen.

Alexander har spelat de flesta säsongerna i HIF, men han spelade även i division 4 med Gamlis FF och IK Rex.
Vad har du för roll i Harbo IF nu?
– Jag har gått och blivit den där figuren som jag själv saknade när jag var aktiv. En länk mellan alla, spelare – tränare -fotbollssektionen och jag försöker se till att alla trivs och tycker det är roligt. Oftast när spelare slutar spela så försvinner de helt från föreningslivet, det tycker jag känns lite trist.

Vem är din favorit i årets HIF och varför?
– Det är många drivande spelare och ledare i klubben men måste jag välja en person på årets upplaga så säger jag Joakim Lindholm, målvakten. Det är en person som alla vill ha i sitt lag, säger Alexander Thell och fortsätter:
– Jag vill jag tacka er på Sala-Heby Fotboll för otroligt professionellt arbete och även flagga för Harbo IF:s evenemangskalender så man vet när man ska besöka Marmorvallen. Den hittar ni på Harbo IF:s instagram.

Vi avslutar med en liten episod som Alexander berättade för Sala-Heby Fotboll för ett par år sen. En episod hämtad från senaste året i femman.
– Ett roligt minne är 2008 och vi låg näst sist i division 5 och mötte Skyttorps IF som låg sist i serien. Det var den sista matchen på hösten och det var redan klart att båda vi skulle åka ur. Eftersom det var sista matchen skulle vi åka in till Uppsala och festa efteråt men vi låg under med 2-0 i halvtid, då rusade Uno Philipsson in i omklädningsrummet och skrek ”vänder ni det här så bjuder jag på hela notan ikväll”, vi vände till 2-2 och hamnade inte sist i tabellen!Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning