Division 4 Västmanland


2 månader sedan

Koll på Västmanlandsfyran omgång 5 – “Det var en oerhörd kollaps”

Många lag i toppen av division 4 Västmanland men Västerfärnebo AIK åkte på en rejäl förlust hemma på Svedboäng.
– Det var en oerhörd kollaps av laget och det är dåligt i 90 minuter, säger tränare Rasmus Leijdström.

 

Det är ett riktigt getingbo i toppen av serien med fem lag inom två poäng.
Bosnisk SK smyger med en poäng efter tätkvintetten.
Fortsatt tungt för Västerfärnebo AIK som ligger under nedflyttningsstrecket.
Tuffast verkar det ha varit på Lundby IP där korten haglade.
Så här gick det i den senaste omgången.

Västerås IK-IK Oden.  2-0
IK Oden som startade med två segermatcher har nu bara tagit en poäng på de tre senaste. Topplaget Västerås IK blev för svårt. Max Holmberg nickade in 1-0 i första halvlek och på en straff i andra halvan avgjorde VIK matchen. En seger som betyder delad serieledning på poäng men mycket sämre målskillnad än IFK Västerås. IK Oden parkerar i mitten av tabellen.

Gideonsbergs IF-Irsta IF.  3-0
Gideonsbergs IF är med i toppstriden efter seger mot Irsta IF som krigar i botten av tabellen. Det var en match som avgjordes redan i första halvleken. Det kom 167 åskådare som fick se alla de tre målen under sista kvarten innan paus och två av dem på nick.

Västerås FC-Syrianska IF Kerburan.  3-1
Första förlusten för Syrianska som fick en spelare utvisad redan efter 17 minuter när han fick sitt andra gula kort. Någon minut senare tog Västerås FC ledningen med 1-0. Syrianska kvitterade lite senare men glädjen blev kortvarig för minuten senare återtog hemmalaget ledningen. Ali Sheikomar gjorde 3-1 innan paus och något mer mål blev det inte i matchen.

Västerfärnebo AIK-Arboga Södra IF.  0-8
Det var ingen rolig tillställning för Västerfärnebo AIK hemma på Svedboäng. De stod emot halva första halvleken men sedan kom raset. På 23 minuter gjorde Arboga Södra fem mål och det fortsatte i andra halvleken med ytterligare tre mål och den största förlusten på 19 år för Vaik.
– Det var en oerhörd kollaps av laget och det är dåligt i 90 minuter, säger tränare Rasmus Leijdström.

Bosnisk SK-IFK Västerås.  3-2
Bosnisk SK slog serieledarna IFK Västerås som blev av med sin förlustnolla. Det kom 172 åskådare till Lundby IP som fick se bortalaget ha ledningen med 2-0 efter 19 minuter. Bosnisk vände på steken i andra halvlek med att göra tre mål. Domaren verkade ha haft det svettigt med att dela ut elva gula kort och i hemmalget var det två spelare som fick två gula och fick lämna planen.

Västerås BK 30-Munktorps BK.  2-4
Målrikt på Ringvallen och Munktorp  började med att göra ett självmål men kunde kvittera och ta ledningen en stund senare. Ivan Merino Castillo kvitterade innan paus. Martin Sjölund gjorde sitt andra mål i början av andra och ny ledning för Munktorp. De punkterade sedan matchen i 81.a minuten. Munktorps första seger och den får BK30 vänta på.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning