Division 2 västra Svealand


1 månad sedan

Koll på division 2 västra Svealand omgång 10 – Sala FF nollade igen

Västerås SK har tagit hand om serieledningen i division 2 västra Svealand och har dessutom en match mindre spelad än konkurrenterna där uppe.
Sala FF har det fortsatt tungt framåt efter att ha blivit nollade för tredje matchen i rad.

 

Ny stor förlust för Sala FF som inte gjort mål på länge nu.

Västerås SK ångar på och nu är de uppe i serieledning.

Fem lag där uppe i toppen som krigar om seriesegern men fördel VSK som har en match mindre spelad.

Så här gick det i den tionde omgången.

IFK Hallsberg-Rynninge IK.  4-1
De 63 åskådarna på Transtensvallen fick se bortalaget ta ledningen efter en kvart genom Nova Söderström. IFK Hallsberg kvitterade innan paus. Matchen avgjordes under tre minuter i mitten av andra halvleken, då IFK Hallsberg gjorde tre mål. Segern innebär att hemmalaget får lite arbetsro när de gick upp på nio pong. Rynninge IK kvar under strecket.

Norrstrands IF-Hertzöga BK.  0-4
När det är ett lag från de nedre regionerna som möter ett topplag så brukar det sluta som det gjorde i den här matchen. Hertzöga BK som är med i kriget om seriesegern hade 3-0 redan i paus. De ökade på till 4-0 genom Sanna Terner i den 69:e minuten och det var avgjort. Norrstrands IF fortsatt med i kampen om att rädda nytt kontrakt.

Lysviks IF-Forsby FF.  6-1
Bottenlaget Forsby FF hängde med i en halvtimme. Efter att Lysviks IF tagit en tidig ledning kvitterade Forsby FF Tindra Gyllström när klockan stod på 30 minuter. En frispark från 35 meter som smet in under ribban. Sen var det slut på det roliga för Lysvik gjorde tre mål sista tio minuterna och ledning i paus med 4-1. Två mål till i andra halvlek för Lysvik och nionde förlusten för Forsby FF.

IK Sturehov-Sala FF.  6-0
Sala FF har stora problem med målskyttet. Mot IK Sturehov fick man lämna planen för tredje matchen i rad utan att hitta målet hos motståndarna. Tre mål i varje halvlek gjorde Sturehov och Sala FF var närmast med sina två ribbträffar.
– Vi gör en jättebra match och jag tycker inte att siffrorna speglar matchen, sa tränare Börje Persson i Sala FF efter matchen.

IF Karlstad-Rävåsens IK.  2-2
Toppmatch där det var två lag som verkligen ville spela fotboll. Det var en spännande och tuff match där bortalaget tog ledningen alldeles strax före pausvilan. I början av andra halvlek vände Elin Hedin på det när hon på sju minuter gjorde två mål. Rättvisa skulle skipas för med en kvart kvar avlossade Lova Sandahl ett skott som styrdes in till 2-2.

Eda IF-Västerås SK.  1-5
Västerås SK upp i topp av tabellen efter seger i toppmatchen mot Eda IF på bortaplan. VSK har ju också en uppskjuten match mot jumbon Forsby FF som ska spelas i slutet av juli. Mot Eda IF var VSK det bättre laget och hade 2-0 i paus. Eda IF reducerade till 1-3 i andra halvleken men VSK rann ifrån till seger 5-1.

Två omgångar kvar innan sommaruppehållet.

19/6 19.00 Hertzöga BK-Lysviks IF
19/6 19.00 Rävåsens IK-Västerås SK
19/6 19.30 Sala FF-IFK Hallsberg
20/6 19.00 Eda IF-IK Sturehov
20/6 19.15 Rynninge IK-Norrstrands IF
23/6 16.00 Forsby FF-IF Karlstad

29/6 13.00 Rävåsens IK-IK Sturehov
29/6 14.00 Rynninge IK-Lysviks IF
29/6 14.00 Hertzöga BK-Forsby FF
29/6 15.00 Eda IF-IFK Hallsberg
30/6 14.00 Sala FF-Norrstrands IF
30/6 16.00 Västerås SK-IF KarlstadTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning