Division 4 Västmanland


1 vecka sedan

Koll på Västmanlandsfyran omgång 10 och 11 – Västeråslag i topp och Vaik tia

Nu har division 4 Västmanland tagit sommarledigt. Västerfärnebo AIK fick med sig ett kryss i sista våromgången. IFK Västerås och Västerås IK toppar tabellen.
– Laget gör en fantastisk insats. Men jag tror inte Gideonsberg tyckte det var så kul att möta oss idag. Vi spelade en tråkig fotboll, sa Rasmus Leijdström tränare i Vaik.

 

Halva säsongen är spelad. IFK Västerås och Västerås IK har gått loss i toppen av tabellen.
En av dem är sannolika seriesegrare när vi summerar säsongen.
Västerfärnebo AIK får kriga runt nedflyttningsstrecket i höst efter endast en seger hittills.
Här är en liten sammanfattning av de två senaste omgångarna.

OMGÅNG 10.

Västerfärnebo AIK-Bosnisk SK  0-4
Det var ett formstarkt Bosnisk SK som kom till Svedboäng till Västerfärnebo AIK:s sista hemmamatch under våromgången. Redan i den nionde minuten tog de ledningen och tre minuter senare ökade de på till 2-0.  Strax före paus kom även 3-0. Vaik reste sig aldrig efter det och fick släppa ett mål till i andra. Kapten Rasmus Hedlund Aldén fick utgå i slutet av matchen med ett förmodat brott på näsan.

Arboga Södra IF-Gideonsbergs IF  1-1
Arboga Södra behövde poäng för att ta sig ifrån nedflyttningsstrecket. Gideonsbergs IF hade ett lite bekvämare läge före matchen som mittenlag. Efter en mållös första halvlek tog Arboga Södra ledningen i början av andra halvlek genom Sixten Ryd. Kvitteringen kom när timmen var spelad och det var Alexander Strandberg som såg till att båda lagen fick varsin poäng.

Syrianska IF Kerburan-IFK Västerås FK  0-4
IFK Västerås visade i den andra halvleken att de vill vara ett topplag. Alla målen kom efter paus och tvåmålsskytt blev Vilgot Clauss. Förlusten för Syrianska IF Kerburan betyder att de tappade kontakten med topplagen. Striden om serieledningen fortsätter för IFK Västerås.

Munktorps BK-IK Oden  1-3
Munktorps BK under strecket efter ännu en förlust. IK Oden som är nykomlingar har visat att de är ett division 4-lag och på Tallåsens IP fick de en smakstart. Första målet kom efter åtta minuter och Karwan Saeed Foad ökade på till 2-0 någon minut senare. Munktorp fick en straff i början av andra och reducerade men strax före slutet stängde IK Oden föreställningen med att göra 3-1.

Irsta IF-Västerås BK 30  1-1
En match där lagen krigar runt det nedre strecket och varje poäng är viktig för överlevnad. På Klinta IP tog Irsta IF ledningen efter kvart genom Albin Sjögren och BK30 kvitterade när timmen spelats genom Viktor Dahlberg. Delad pott och BK30 får vänta ytterligare en tid för att bärga den första trepoängaren.

Västerås FC-Västerås IK  1-1
Det är Västeråsderbyn hela tiden och det här derbyt borde Västerås FC ha vunnit för att knappa in på ledarlagen. De tog också ledningen efter en halvtimme och det såg ut som att det skulle räcka till en trepoängare. Men Västerås IK har Max Holmberg och han kvitterade i den 87:e minuten. Delad pott och kanske en liten missräkning för Västerås IK i striden om serieledningen.

OMGÅNG 11.

Gideonsbergs IF-Västerfärnebo AIK 1-1
Precis som i förra matchen släppte Västerfärnebo AIK in ett tidigt mål. Det tog bara tre minuter innan Eric Aldernäs gav Gideonsbergs IF ledningen. Men Vaik kom igen och kunde kvittera till 1-1 på en nick av Alexander Söderström. Inga flera mål blev det och Västerfärnebo AIK tog en viktig pinne.
– Laget gör en fantastisk insats. Men jag tror inte Gideonsberg tyckte det var så kul att möta oss idag. Vi spelade en tråkig fotboll, sa Rasmus Leijdström.

IFK Västerås-Arboga Södra IF 5-3
IFK Västerås visade att de är ett topplag när de tog emot Arboga Södra. När halvtimmen var spelad hade de gjort hela fem mål varav de två sista av Isac Bergstrand. Det såg helt klart ut med 5-0 i paus men Arboga Södra knappade in med att göra tre mål i den andra halvleken. Nionde segermatchen för IFK Västerås som sitter högst upp i tabellen över sommaren.

Munktorps BK-Irsta IF  2-2
Här är ännu en fajt runt nedflyttningsstrecket. De 50 åskådarna som hade kommit till Tallåsens IP fick se hemmalagets William Bernardsson göra 1-0 i minut 22 och samme man tio minuter senare göra 2-0. Andra halvleken blev Irstas som kunde både reducera och kvittera innan domaren blåste av.

Västerås IK-Västerås BK 30  6-0
Västerås IK jobbar för fullt med att försöka knappa in på den bättre målskillnaden som toppkollegan IFK Västerås har. Mot BK30 startade Gabriel Medina målskyttet efter en kvart och sedan rullade det på. Max Holmberg avslutade med att göra två mål i slutet av matchen. Västerås IK på silverplats över sommaren.

IK Oden-Syrianska IF Kerburan  1-2
IK Oden och Syrianska IF Kerburan ligger i ingenmansland i serien. Stor förlust för Syrianska senast och de ville nog ha en trea mot nykomlingarna. Julius Dag gav gästerna ledningen i första halvlek. IK Oden som vann senast kvitterade efter en timme men det var Syrianska som drog det längsta strået. Med kvarten kvar gjorde Samuel Kaya 2-1 till Syrianska.

Bosnisk SK-Västerås FC  2-4
Serietrean Bosnisk SK tog emot seriefyran Västerås FC. Tre mål hade gjorts redan när klockan stod på 18 minuter. Ett till Bosnisk SK och två till Västerås FC. I början av andra gjorde Francisco Javier Riascos Montano sitt andra och Västerås FC tredje mål. Bosnisk reducerade och fick kontakt men Västerås FC kunde avgöra med sju minuter kvar när Kemal Termiz avgjorde med matchens sista mål.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning