Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


4 dagar sedan

I halvtid: Sala FF:s U-lag har stått för en bra vår – ”Mycket positiv energi”

Sala FF:s U-lag har vunnit mer än de förlorat under vårsäsongen i division 4.
Då är också ledare Micke Sandlin nöjd med mycket.
– Det har sett bra ut, säger han.

 

Klubben A-lag spelar i division 2 för första gången och i division 4 har Sala FF:s U-lag stått för en riktigt bra vårsäsong.
– En rimlig målsättning är att sikta på att bli bästa U-lag i tabellen, säger Micke Sandlin i SFF.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Absolut. Det måste vi vara. Det har sett bra ut och varit mycket glädje samt positiv energi kring matcherna, säger Sandlin.

Vad är du mest nöjd med?
– Vi har kunnat träna på en hel del detaljer i matcherna såsom uppspelsfasen, spelvändningar samt hur vi vill attackera i den sista tredjedelen och kunnat göra det i en lugnare spelmiljö än det är i division 2-laget där de flesta av tjejerna i laget också spelar.

Vad är du missnöjd med?
– Vi släpper in alldeles för mycket mål vilket visar att det finns en hel del att jobba med kring vårt försvarsspel. Framför allt finns det mycket i det kollektiva försvarsspelet att jobba på som gör att vi försvarar oss mer som ett lag och kan använda omställningarna på egen planhalva till att gå över till speluppbyggnad i stället för som oftast gå över till kontringar. Något som skapar för stora ytor för motståndarna att använda om vi tappar bollen under kontringen. Helt enkelt bli bättre på att kontrollera matchbilder samt stänga ner ytor för motståndarna att använda.

Vilka spelare har varit bäst?
– Det är svårt att nämna några enskilda spelare då vi roterar så många tjejer som också spelar i division 2-laget. Totalt har vi använt hela 32 tjejer till U-lagsmatcherna och endast vår damansvarige Martina Forsberg har spelat alla sju matcherna. Men nämnas bör ändå Lina Rockhammar som spelar med oss via ett samarbete med Hallstahammars SK. Lina har gjort mål i varje division 4-match med oss vilket gett fyra mål på tre matcher. Vi är också väldigt glada över samarbetet med Irsta IF varifrån vi fått tre rutinerade tjejer att spela med oss.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Helt klart Skiljebo SK. Sen är det så klart lite tråkigt att vi aldrig fick chansen att spela mot Sörstafors-Kolbäck FK och att vi därmed tappade chansen att plocka tre poäng mot dem vilket skulle gjort att vi, Skiljebo, Sörtstafors-Kolbäck och IFK Västerås FK alla hade haft 16 poäng med VIK en poäng efter med 15. Men även om det ser ut att vara så jämnt i toppen ser jag SSK som storfavorit till att ta hem seriesegern till slut.

Några spelare på väg in eller ut?
– Vi har tyvärr tappat Filippa Tampio (knäskadad) samt Juni Svärd (militärtjänstgöring) men i övrigt är alla spelare kvar. Det finns några som eventuellt är på väg in men inget är klart.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Det blir rätt allsidigt med fokus på såväl teknik, fysik samt att vi slipar vidare på vår spelidé.

Vad är målsättningen i höst?
– Vi satte lite olika målsättningar i våras för säsongen och efter den fina våren kan vi redan nu vid uppehållet säga att de är uppnådda. Rent placeringsmässigt är en lämplig ny målsättning för hösten att sikta på att bli bästa U-lag i tabellen och vi behöver då ta oss förbi VIK som ligger en placering ovanför oss på fjärde plats.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Nej, det är bra att vila från matcher under uppehållet. När väl serien drar igång igen blir det för U-laget tre matchar på åtta dagar första veckan och den veckan ligger det dessutom en fjärde match för truppen i division 2, säger Micke Sandlin.

Lag: Sala FF:s U-lag.
Serie: Division 4 Västmanland.
Placering: Femte plats.
Första match efter uppehåll: Enköping United FK den 14 augusti på bortaplan.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning